Exterior de Can Bofí Vell. Foto: Ajuntament de Badalona

El Centre d’acollida Can Bofí Vell, l’únic públic de la ciutat, deixarà de prestar servei a finals del mes d’abril per impagament per part de l’Ajuntament. Segons va avançar El Punt Avui aquest dimarts, la cooperativa que gestiona l’equipament, Suara, ja no continuarà amb l’activitat perquè el consistori no paga des de l’any 2021, fet que ha generat un deute d’1,7 milions d’euros.

Per la seva part, L’Ajuntament de Badalona assegura que està treballant amb els serveis jurídics per trobar una solució per a les persones que pernocten a l’alberg i per pagar el deute a la cooperativa. A conseqüència d’aquest impagament, l’equipament ja no podrà acollir la cinquantena de persones sense sostre que hi poden passar la nit, ni tampoc obrirà el menjador social.

Ara bé, segons Badalona Comunicació, el consistori està desenvolupant un projecte perquè la ciutat disposi de 26 habitacions per emergències habitacionals i també de 24 pisos d’habitatge protegit de cara al 2025.

Crítiques a la gestió d’Albiol

En Comú Podem i Guanyem han denunciat el tancament d’aquest equipament, i han criticat la gestió dels serveis socials per part del Partit Popular. Aïda Llauradó, d’En Comú Podem, exigeix al PP que “recuperi amb urgència el servei”, fent un contracte per la gestió de l’equipament o contractant personal.

Per la seva banda, Dolors Sabater, de Guanyem, retreu al govern que afebleixi les polítiques d’atenció socials. “Albiol ho ha tornat a fer. Ha desmantellat els serveis socials com ja va fer al seu govern del 2011”, etziba Sabater.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram