Els representants polítics del Barcelonès Nord van ser en gran part protagonistes de la manifestació celebrada diumenge a Barcelona, convocada per les entitats independentistes. El lema, Per la democràcia, i el reclam, la voluntat que el govern espanyol deixi de “judicialitzar” les institucions i els càrrecs electes catalans per defensar el procés sobiranista.

La majoria dels flaixos els van acaparar l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i el regidor de Vic, Joan Coma, tots dos de la CUP i fins ara els dos únics càrrecs electes que han desobeït i s’han negat a declarar en un tribunal. En el cas de Venturós, per no haver despenjat l’estelada de l’Ajuntament. En el cas de Coma, per haver defensat la desobediència en un Ple.

Amb tot, el govern de Badalona també es va reivindicar. Els sis regidors que van desobeir l’ordre judicial de no obrir el Viver el 12 d’octubre van ser a primera fila durant l’acte final i es van endur bona part dels aplaudiments i mostres de suport, mentre l’alcaldessa, Dolors Sabater, va quedar-se a la segona fila.

També hi va ser present el regidor de Som Gramenet Aitor Blanc, acusat per la Fiscalia d’injúries a la corona espanyola per haver cremat presumptament una fotografia del rei Felip VI l’Onze de Setembre, arran d’un informe fet pels Mossos d’Esquadra.

En el cas dels regidors badalonins, la causa penal ja està en marxa, mentre que el jutge encara ha de decidir si fa cas a la fiscal i cita Blanc a declarar.

OBRIR EL 6 DE DESEMBRE?
Després que Badalona i molts altres Ajuntaments obrissin el 12 d’octubre, ara els partits i les entitats independentistes estudien repetir l’estratègia el 6 de desembre, Dia de la Constitució.

Per ara, només Òmnium Cultural ha defensat obertament l’opció, la CUP la veu amb bons ulls i ERC assenyala que s’està treballant en altres opcions. El PDECat va dir dilluns que desconeixia la proposta i va demanar no traslladar “tensió política” als funcionaris.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram