El consell avaluador d’Unicef va visitar Tiana el 27 de setembre. Foto: Ajuntament

Tiana ja és oficialment Ciutat Amiga de la Infància (CAI), després que UNICEF ho fes oficial dilluns. L’organització entrega aquest segell als municipis que, al seu entendre, destaquen per les polítiques públiques impulsades en l’àmbit de la infància i la joventut.

Arreu de l’estat espanyol hi ha 170 pobles i ciutats que han rebut aquesta distinció, dels quals 55 tenen el segell CAI des de dilluns, com Tiana. Ara, la vila és una de les nou ciutats catalanes distingides amb aquest segell, juntament amb Barcelona, Cornellà, Sant Cugat, Manresa, Lleida, Granollers, Mollerussa i Palafrugell. El govern municipal ha rebut la notícia com un “reconeixement a la tasca que l’Ajuntament duu a terme des de fa anys”, segons ha afirmat la regidora de Drets Socials, Mara Guàrdia. “Unicef ha valorat sobretot el consell d’infants i el d’adolescents”, afegeix la regidora.

El 15 de novembre els representants municipals viatjaran fins a Santander, on Unicef entregarà la distinció als últims municipis que l’han rebut.

NOU CONSELL DE JOVES
Aprofitant el reconeixement rebut, l’Ajuntament assegura que vol fer un pas més en l’impuls de la participació d’infants i adolescents de la vila. En aquest sentit, Guàrdia avança que el pròxim objectiu és crear un Consell de Joves, del qual en prendrien part aquells veïns i veïnes més grans de 16 anys. “Volem potenciar la participació de les entitats juvenils del poble”, assenyala la regidora. “Així aconseguiríem donar continuïtat a la tasca dels consells d’infants i adolescents”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram