L’empresa Limber 1968 SL ha començat a aixecar els terres de l’edifici i a retirar-ne la runa. Foto: Línia Nord

Molta tranquil·litat i soroll de fons. Aquesta és la sensació que es respira al Port Fòrum de Sant Adrià de Besòs, inaugurat a bombo i platerets coincidint amb el Fòrum de les Cultures del 2004 i força desolat des de llavors. Ara, però, unes obres a l’antic edifici de capitania centren tot el protagonisme. I és que el 2017 s’hi instal·larà una franquícia del Café del Mar, un negoci de restauració i oci nascut a Eivissa i que actualment té locals arreu del món. De moment s’està aixecant el terra de l’edifici, traient la runa i instal·lant electricitat i agua. Queda molta feina per fer.

Feia setmanes que Café del Mar havia anunciat la instal·lació del nou local a Sant Adrià, però no va ser fins ahir que l’Ajuntament va informar del projecte a la resta de grups municipals, en una comissió informativa a porta tancada on també hi van assistir el gerent del Port Fòrum, Joan Conde, i l’impulsor del projecte, Nacho Soler, empresari que participa en diversos negocis d’oci nocturn a Sitges.

REBAIXEN LES EXPECTATIVES
Tot i que Café del Mar havia anunciat que inauguraria el nou local –amb piscina, restaurant i discoteca– el desembre del 2016, en la comissió d’ahir es va transmetre que la data d’obertura més probable és el primer trimestre del 2017. D’altra banda, Soler va xifrar en 500 els metres quadrats que ocuparà l’establiment, mentre que inicialment havia anunciat que serien 4.000. L’edifici tindrà tres plantes i una zona de terrassa tancada estil beach club, tot i que estarà lluny de la platja.

Segons ha pogut saber Línia Nord, l’empresa impulsora del projecte és Glover Meridian Center SL, constituïda fa quatre mesos, mentre que la societat encarregada de les contractacions i la fiscalitat serà Balmac Enterprise. Per ara, però, Limber 1968 SL tot just ha començat a fer les obres del que setmanes enrere s’anunciava com “el club més gran del país”.

L’OMBRA DE FERRER
“No tinc cap relació amb Martín Ferrer”, va afirmar ahir durant la comissió informativa Soler, després que s’hagués especulat sobre la possible implicació del magnat de la nit –ara investigat per presumpte frau fiscal– en el nou projecte al Port Fòrum, després que el trasllat de l’Atlàntida a Sant Adrià fracassés i que el faraònic projecte de l’Amnesia mai veiés la llum. “Volem comprovar que Ferrer no hi està ficat”, avisa el portaveu d’ERC, Rubén Arenas, que considera positiu que l’establiment se situï lluny del nucli urbà i sigui un recinte tancat. “Això evitarà problemes de mobilitat, soroll i civisme”, diu.

El portaveu de Ciutadans, Pedro Sánchez, veu el projecte amb bons ulls. “No té res a veure amb iniciatives anteriors i pot ser un pol de desenvolupament”, considera.

CLASSE MITJANA I ALTA
El nou Café del Mar s’adreçarà a “famílies catalanes de classe mitjana i alta”, en paraules dels seus impulsors, que asseguren també que serà una opció d’oci per a la gent de Sant Adrià. Una combinació difícil si es té en compte que la renda per càpita anual adrianenca és de 15.700 euros.

Per la seva banda, l’Ajuntament valora positivament el desembarcament d’aquest negoci amb matriu eivissenca a la ciutat. “Aportarà dinamització econòmica, és un projecte de qualitat”, assenyala l’alcalde, Joan Callau, en declaracions a aquesta publicació, el qual també avança un acord verbal amb els impulsors del projecte per prioritzar contractacions de veïns de Sant Adrià.

L’opinió del batlle no és compartida per l’Associació de Veïns de Sant Joan Baptista, que ja han expressat el seu rebuig a un projecte que consideren “oci de luxe” del qual pocs adrianencs en podran gaudir.

En la mateixa línia es posiciona el portaveu de Sant Adrià en Comú, Joan Belda, que lamenta no poder incidir en el model de ciutat. “Són negocis que no responen a necessitats de Sant Adrià i adreçats a persones de fora del municipi”, considera. “Barcelona no pot créixer més i aquestes iniciatives cada cop miren més a ciutats com la nostra”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram