Les danses populars vans er protagonistes dfumenge. Foto: @mercemillan

La Festa Major de Sant Cebrià va viure el cap de setmana passat els seus plats forts. L’única pega va ser la pluja de dissabte al vespre, que va obligar a suspendre el concert d’Auxili a la zona poliesportiva. Tot i així, la regidora de cultura, Núria Blasco avança que amb tota probabilitat l’any que ve el concert es tornarà a programar al mateix emplaçament. D’altra banda, el Ball de Festa Major -que es va celebrar a la Sala Albéniz- i el Xiringuito del Doc Mascaró van poder esquivar la pluja.

L’Ajuntament valora positivament la participació en tots els actes d’unes festes que es van iniciar el segon cap de setmana de setembre. “Hem separat els actes en tres caps de setmana perquè no coincideixin tots”, assenyala Blasco, que destaca la consolidació total de la mongetada i el concurs de paelles, així com la recuperació del Ball de Punts durant la cercavila.

Es tracta d’una dansa gitana nascuda al segle XIX, típica en diversos municipis del Barcelonès Nord i el Baix Maresme i que feia uns quinze anys que no es ballava al poble. Diumenge, l’esbart dansaire Joaquim Ruyra de Blanes la va recuperar en un matí de danses populars a la plaça de la Vila.

ÚLTIM CAP DE SETMANA
La festa continua aquest cap de setmana. Demà s’instal·larà un rocòdrom a la plaça de la Vila i es farà una sessió de cinema de muntanya a l’Ermita de l’Alegria.

D’altra banda, diumenge el Camí Dalt d’Alella acollirà la trobada de cotxe i motos antigues Clàssics Tiana i se celebrarà el torneig de futbol de Festa Major al camp municipal.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram