Garrett Stutz va ser un dels grans protagonistes a l’Olímpic. Foto: David Grau / CJB

A l’esport res no és impossible si esforç i talent s’uneixen i la Penya va portar aquesta equació fins a l’extrem per derrotar el vigent subcampió d’Europa, el Fenerbahçe de Zeljko Obradovic (87-83) en el partit de presentació de l’equip diumenge passat a l’Olímpic.

Un dels millors equips del continent es va sumar a la festa del Joventut (presentació de tots els equips de la base i del sènior i celebració dels 25 anys del primer partit jugat a l’Olímpic, el 17 de setembre del 1991 contra l’Aris de Salònica) per viure una tarda històrica que només es va perdre Tomasz Gielo, que encara estava concentrat amb Polònia.

Mireia Belmonte va ser l’encarregada de llençar la pilota enlaire i a partir d’aleshores la Penya va recuperar els seus trets característics; orgull, esperit de sacrifici i l’empenta de l’afició van fer que l’equip jugués de tu a tu contra els turcs, que es van plantar a la ciutat amb noms com Bogdanovic, Arna i Vesely. Després d’un primer quart força igualat, on van lluir Lapornik i Vasiliauskas, Obradovic va ajustar la defensa i va començar a ofegar la creació verd-i-negra. Passaven els minuts i les cistelles no entraven, de manera que el conjunt groc va marxar amb 12 punts de renda (31-43).

Al tercer període es va repetir la tònica del primer, un xoc d’estils. El Joventut des del triple buscava la remuntada i el Fenerbahçe, més potent, mantenia a ratlla l’empenta verd-i-negra. Però la màgia de l’Olímpic va tornar a aparèixer en els moments finals. Garrett Stutz, amb els seus 2,13 metres d’altura, es va erigir en la referència de l’equip, que no parava de créixer al mateix temps que els dubtes assaltaven els turcs. L’equip anotava de dins i de fora, de prop i de lluny i un tir lliure d’Stutz va retornar la iniciativa a la Penya a 1 minut 21 segons per al final. Bogdanovic va tornar a capgirar el resultat, però dos punts d’Stutz i dos més de Vidal van posar el punt final feliç a la festa.

COMPTE ENRERE PER A LA LLIGA
Per altra banda, abans-d’ahir es va celebrar a Madrid la tradicional gala que precedeix l’inici de la temporada regular. Sergi Vidal i la presentadora Samanta Villar van ser els ambaixadors de la Penya a l’acte. L’escorta va destacar que és una sort “poder formar part del grup de jugadors que fem realitat el somni d’arribar al màxim nivell amb el nostre club és un luxe i una sort”, mentre que la periodista va explicar que té moltes ganes que comenci la competició i que espera coses positives de l’equip. “Serà un any molt interessant, s’han viscut molts canvis aquest estiu, a la plantilla i amb nou entrenador, però veig l’equip amb ganes”, va assegurar Villar.

La Penya debutarà a la Lliga Endesa diumenge de la setmana que ve, quan els de Diego Ocampo visitaran l’UCAM de Múrcia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram