Les obres de construcció de l’establiment ja han començat. Foto: Café del Mar

La franquícia Café del Mar obrirà un local de restauració i oci nocturn al Port Fòrum. Les obres ja han començat i, a l’espera de rebre la llicència d’activitats, la voluntat dels promotors és inaugurar el negoci el 16 de desembre.

Café del Mar va néixer com un bar d’Eivissa, però amb el temps s’ha convertit en una marca amb establiments arreu del món que també té el seu propi segell discogràfic. Ara, l’empresari Nacho Soler impulsa el seu aterratge a Sant Adrià, amb la intenció d’implantar el model d’oci nocturn eivissenc.

El complex d’oci ocuparà 4.000 metres quadrats i tindrà restaurant, discoteca i una piscina. “Serà el club més gran de Catalunya”, anuncia Café del Mar a la seva pàgina web. S’ubicarà en una parcel·la que anteriorment pertanyia a la societat de l’empresari Martín Ferrer. Ara, però, el terreny és a mans de Solvia, la immobiliària del grup Banc Sabadell, segons confirma a aquesta publicació el director general de Marina Port Fòrum, empresa adjudicatària del port, Joan Conde.

Tot i que el port se situa al terme municipal adrianenc, l’adjudicació de la infraestructura es va dur a terme des de l’Ajuntament de Barcelona fa més de deu anys. Això sí, les llicències d’activitat són competència de Sant Adrià. “El projecte del Café del Mar s’adequa al pla d’usos del port”, assegura Conde.

SEGON INTENT
Aquesta és la segona vegada que el model d’oci eivissenc intenta aterrar al Port Fòrum, poc actiu des de la seva inauguració el 2004.

El 2012 Martín Ferrer hi va projectar una sucursal de la discoteca Amnesia i fins i tot va organitzar una visita sobre el terreny acompanyat de l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, i l’arquitecte Jean Nouvel, que havia de construir l’edifici. Finalment, però, el projecte faraònic no va veure mai la llum i Nouvel no ha tornat a trepitjar Sant Adrià.

En canvi, Ferrer sí que va tirar endavant el trasllat de la discoteca Atlàntida des de Sitges fins a Sant Adrià, a Marina Besòs. A través de la societat Innovaciones Calem va gestionar els terrenys i el negoci des del 2013 fins al 2014, quan va abaixar la persiana després que els veïns es queixessin pel soroll i que l’Ajuntament li demanés, sense èxit, la documentació necessària per desenvolupar les activitats de la discoteca.

Ara, Ferrer està sent investigat en el marc d’una trama de presumpte blanqueig de capitals i delicte contra la Hisenda pública.

SOLER TAMBÉ VE DE SITGES
“Molt aviat, Café del Mar Club Barcelona, el més gran d’Europa”, anunciava l’impulsor del nou negoci, Nacho Soler, a la seva pàgina de Facebook.

Igual que Ferrer, Nacho Soler també desembarca a Sant Adrià procedent de Sitges, on regenta el beach club i restaurant Vivero i la discoteca Pacha. A banda del món de la nit, Soler ha estat, entre altres ocupacions, director general del Palau de Congressos de Catalunya fins al 2014.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram