Diversos voluntaris han treballat per restaurar el vagó. Foto: Twitter (@esterpujol)

Finalment el vagó restaurat de l’antic tramvia que connectava Tiana amb Montgat no s’inaugurarà el 16 de setembre -en el marc de la Festa Major de Sant Cebrià-tal com l’Ajuntament havia anunciat. El consistori ha decidit ajornar l’estrena fins al novembre i la seva voluntat és poder inaugurar-lo el dia de Tots Sants, coincidint amb el centenari de la seva posada en funcionament, el 1916, encara que també es treballa la possibilitat de fer-ho el dia 6.

Des del 2011 es donava per fet que durant aquesta Festa Major el tramvia quedaria exposat al costat de l’Avinguda Isaac Albéniz, a dalt del doble revolt, però l’Ajuntament justifica el canvi de plans per diverses raons. En primer lloc, les tasques de restauració no estan acabades, mentre que tampoc s’ha executat cap obra que garanteixi la protecció del vagó un cop quedi instal·lat. En aquest sentit, els serveis tècnics municipals han demanat assessorament a dos arquitectes per dissenyar un sistema -una marquesina, per exemple- que garanteixi la integritat del tramvia. “El disseny està avançat”, assegura l’alcaldessa, Ester Pujol, tot i que les obres, que costaran uns 25.000 euros, encara no han començat.

IMPLICACIÓ VEÏNAL
Pujol també assegura que l’ajornament es deu a la voluntat de voler implicar el màxim de gent possible en la inauguració. “El 16 de setembre era una data precipitada per incloure les escoles”, considera l’alcaldessa, que recorda que els alumnes de la Tiziana van ser els primers a demanar la restauració del tramvia en un consell d’infants.

Pujol també creu que l’ajornament farà més fàcil involucrar entitats i garantirà la participació de tots els voluntaris que han rehabilitat el vagó. “El tramvia mereix una festa per ell sol”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram