La nedadora va ser homenatjada el passat 24 d’agost. Foto: Aj. Badalona

La comarca pot estar ben orgullosa dels seus esportistes. Anna Cruz, Mireia Belmonte, Sílvia Domínguez, Taimuraz Friez i Jesús García Bragado van ser els representants de la comarca en els primers jocs celebrats a Sudamèrica. La delegació espanyola va tornar del Brasil amb 17 medalles, tres de les quals van tenir com a protagonistes únics o destacats esportistes del Barcelonès Nord.

ORGULL BADALONÍ
Amb les xifres a la mà, Badalona és la ciutat més prolífica. El dia 23 d’agost van aterrar a la ciutat les seves dues esportistes més reconeixibles del moment, Mireia Belmonte i Anna Cruz, que van rebre l’homenatge i el caliu dels seus dimecres de la setmana passada i ahir, respectivament. L’alcaldessa Dolors Sabater va remarcar “l’esforç, la constància i el treball quotidià” de Belmonte i “l’esperit de sacrifici, la disciplina i treball en equip” de Cruz.

La nedadora de l’UCAM va proclamar-se campiona olímpica de 200 papallona el dia 10 d’agost en una final apassionant que es va decidir a l’esprint final i que Belmonte va guanyar amb un marge de tres centèssimes per sobre de l’americana Hali Flickinger. Quatre dies abans, la mateixa Belmonte havia inaugurat el medaller espanyol amb un bronze als 400 metres estils. Katinka Hosszú va ser la campiona d’aquesta prova mentre que Maya DiRado es va penjar la plata.

Per la seva banda, la basquetbolista va ser una de les integrants de l’equip de Lucas Mondelo que es va penjar la primera medalla de plata olímpica de la història després de perdre la final contra els Estats Units (101-72). Cruz va ser titular en la posició d’escorta en tots els partits i va ser l’autora de la cistella decisiva al partit de quarts de final contra Turquia que va evitar que el matx anés a la pròrroga.

UNA PLATA PER A MONTGAT
Montgat també pot presumir d’una plata olímpica. La va guanyar Sílvia Domínguez, companya i amiga íntima d’Anna Cruz, sent un dels principals revulsius del conjunt de Mondelo. Sortint habitualment de la banqueta, la base del Perfumerías Avenida era el primer recanvi de la titular en la direcció del joc, la gironina Marta Xargay.

El consistori també ha volgut premiar la feina de Domínguez, però diferents compromissos professionals han fet que aquest retrobament amb els seus s’hagi de postposar. Està previst que la montgatina passi uns dies a la vila al desembre i coincidint amb aquesta visita, es farà un acte institucional de reconeixement.

BRAGADO S’ACOMIADA
A més, els de Rio van ser els setens i darrers Jocs per a Suso García Bragado. Madrileny de naixement però adrianenc d’adopció, Bragado va posar el punt final a la seva trajectòria olímpica amb una desena posició a la prova dels 50 quilòmetres marxa. A més, Bragado va ser el banderer estatal a la cerimònia de clausura a Maracanà.

L’altre adrianenc present als Jocs va ser un debutant, Taimuraz Friev, del Club de Lluita La Mina. L’esportista d’origen rus va perdre a la primera ronda de la categoria de menys de 74 quilos contra el cubà Livan López.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram