Agents de la Guàrdia Urbana de Badalona

El sindicat SIP-FEPOL aplaudeix una millora que qualifica de “notable”. Foto: Jordi Pujolar/ACN

El govern municipal de Badalona incrementarà un 7% el salari als agents de la Guàrdia Urbana gràcies als acords que es van consensuar en la Mesa General de Negociació amb els sindicats. La pujada s’aprovarà en el pròxim ple municipal i en el paquet de millores s’inclou també l’actualització d’alguns complements salarials, com el de dies festius, que doblen el seu import.

El sindicat SIP-FEPOL aplaudeix una millora que qualifica de “notable”, ja que es dota el cos d’unes condicions salarials “dignes” que l’equipara amb altres municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona. Per la seva banda, l’alcalde de la ciutat, Xavier García Albiol, treu pit i assegura que per millorar la seguretat de la ciutat calia millorar tant els recursos materials com les condicions econòmiques dels agents.

Entre 2.500 i 5.000 euros anuals més

L’augment salarial del 7% representa, en xifres absolutes, entre 2.500 i 5.000 euros anuals, mentre que el complement especial de festivitat passa de 65 euros a 132,65 euros per a tots els agents que treballin els dies festius. A més, el nombre de festius a treballar passa de vuit a catorze.

“És un pas importantíssim per millorar les condicions laborals i econòmiques del col·lectiu, a l’espera d’una nova valoració dels llocs de treball de tot l’Ajuntament”, afirmen des del sindicat SIP-FEPOL. Per la seva banda, Albiol entén que amb les condicions vigents fins al moment s’havia generat un efecte fuga d’agents a altres policies millor remunerades.

“Una de les meves prioritats com a alcalde és millorar la seguretat a la ciutat i perquè la Guàrdia Urbana faci el servei que tots volem que faci estem fent un gran esforç per millorar tant els seus recursos materials com les seves condicions econòmiques, que estan per sota d’altres policies de diferents ciutats, fet que fins ara ha provocat que diferents agents marxin a altres cossos municipals”, ha afegit l’alcalde.

 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram