Els terrenys van deixar de funcionar com a zona d’oci el 2014. Foto: Arxiu

Continua el serial amb els terrenys de les antigues carpes Marina Besòs que van acollir, entre altres, la discoteca Atlàntida. Innovaciones Calem, adjudicatària dels terrenys des del 18 d’abril de 2013, va entregar el 30 de juny les claus de les instal·lacions al Consell Comarcal del Barcelonès, que n’és el titular. L’entrega de claus es produeix un any i mig abans que acabi l’adjudicació, prevista fins al 31 de desembre de 2017.

Per la seva banda, el Consell Comarcal interpreta l’entrega de claus com una renúncia d’Innovaciones Calem a la concessió dels terrenys i instal·lacions, així com a la possibilitat de desenvolupar-hi les activitats lúdiques i recreatives que li corresponien. La qüestió es va abordar al Ple d’ahir del consell i l’ens comarcal assegura que el futur dels terrenys s’acordarà conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Adrià, a través d’una comissió de seguiment mixta. I és que, segons el consell, la concessió a l’empresa es va fer a través d’un conveni amb el consistori.

Innovaciones Calem és una societat impulsada per l’empresari Marín Ferrer, detingut el 5 de juliol -i posteriorment deixat en llibertat amb càrrecs- en el marc d’una operació de presumpte blanqueig de capitals i frau a Hisenda. Ara caldrà veure si el Consell Comarcal i l’Ajuntament exigeixen alguna compensació econòmica a Ferrer, ja que els terrenys estan molt deteriorats després de dos anys d’abandó.

D’altra banda, la societat Marina Entertainment ja va presentar una querella perquè el Consell Comarcal obligués Innovaciones Calem a pagar-li la compensació estipulada per les inversions fetes abans del 2013 a les instal·lacions i terrenys de Marina Besòs.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram