Presentació pressupost 2024

El regidor d’Hisenda, Juan Fernández, amb l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol. Foto: Jordi Pujolar/ACN

El govern del PP a Badalona portarà a l’aprovació del ple de la pròxima setmana un pressupost de 223,5 milions d’euros, un 17% més que el de l’any anterior. En xifres absolutes, els comptes creixen 32,6 milions i bona part d’aquest augment el capitalitza l’àrea de Recursos Humans. L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, diu que l’aposta per al 2024 és millorar els serveis que s’ofereixen als veïns i això, consideren els populars, passa per una actualització profunda de l’organització interna i la professionalització de la plantilla de l’Ajuntament. Així, el pressupost de Recursos Humans passa de 62 milions a 76,5, un augment del 24%. Entre d’altres, es preveu cobrir 110 places vacants, implantar un nou sistema de productivitat o desplegar el pla de desenvolupament de carrera professional.

Canviar la “situació crítica” de l’Ajuntament

El regidor d’Hisenda, Juan Fernández, admet que l’Ajuntament té “greus problemes d’organització” als que l’executiu local vol “posar remei”. De fet, amb aquestes iniciatives, el govern d’Albiol pretén atraure talent professional i garantir el correcte reciclatge professional dels treballadors.

A més de la cobertura de places vacants, també se’n crearan 14 de noves. Entre els professionals que falten a Badalona n’hi ha de tota mena, com arquitectes, advocats, o enginyers. Pel que fa a les places de nova creació, algunes serviran per dotar d’estructura funcionarial la nova regidoria de lluita contra les ocupacions.

Amb tot, des del consistori esperen donar un tomb a la crítica situació interna de l’Ajuntament. “Tindrem una estructura per atendre amb qualitat tots els serveis municipals”, augura Fernández. Albiol també ha tret pit i assegura que el seu és dels pressupostos que més creix a Catalunya i també el més important de la història recent de Badalona.

Àrees destacades

Pel que fa a altres àrees que també creixen de manera destacada són Via Pública, Medi Ambient, Cultura, Polítiques Socials i Manteniment d’Edificis. Amb aquests augments s’ampliarà el suport a entitats del tercer sector o es licitarà el nou contracte de neteja, entre altres actuacions.

Pel que fa al creixement percentual, destaca l’augment del pressupost destinat a la Seguretat (+83%), amb més material per a la Guàrdia Urbana, i a Esports (+79%), amb un pla de beques per a esportistes, l’augment de les subvencions o l’actualització de la partida de manteniment dels equipaments esportius.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram