Albiol

Albiol, durat la seva compareixença d’avui. Foto: Albert Segura/ACN

L’Ajuntament de Badalona aprovarà la setmana que ve una modificació de l’Ordenança de Civisme que intensifica la persecució d’abocaments il·legals i la venda d’alcohol a les botigues de proximitat de 22.00 h a 8.00 h.

L’enduriment del text pretén perseguir principalment els transportistes que deixen mobles vells en contenidors o altres espais, tant en trama urbana com en polígons o descampats, però també aquells ciutadans que de manera deliberada deixin la bossa de la brossa fora dels contenidors. De la mateixa manera, es regula amb multes els establiments que venguin alcohol fora d’hores, que ja és una pràctica prohibida, però no té un règim sancionador. Les multes s’enfilen fins als 3.000 euros en tots dos casos.

Aquest enduriment implica que les multes, que fins ara eren de 600 euros de màxim, ara seran de 900 a 3.000 euros. “Hi ha persones que són autònoms i que no tenen com a costum abocar la runa o els trastos en deixalleries, i els deixen en qualsevol racó de la ciutat, paren el cotxe o la furgoneta on detecten que no seran vistos i hi aboquen fins a un pis sencer”, ha denunciat en roda de premsa l’alcalde, Xavier García Albiol.

Un exemple que ha posat l’alcalde són els transportistes que ofereixen serveis a fora de les botigues o àrees comercials per traslladar mobles recent comprats i que també en retiren de vells, i que en moltes ocasions han detectat que els abandonen on millor els ve. Per aquest motiu, també es preveu intensificar la vigilància amb policies, sobretot de paisà, en les zones on s’han registrat més casos, sense que el batlle hagi determinat quines són.

“Una presa de pèl”

L’Ordenança de Civisme també intensifica la persecució de la venda d’alcohol de 22.00 h a 8.00 h en comerços no autoritzats. Aquest fet exclou, per tant, establiments com bars o restaurants. Actualment, tot i ser una pràctica prohibida, no hi ha cap règim sancionador que prevegi multes per infringir aquesta norma. “És una presa de pèl total, perquè ja hi pot anar la Guàrdia Urbana cada dia a aixecar una acta si no hi ha una multa prevista”, ha dit l’alcalde.

És per aquest motiu que s’estableixen multes que s’enfilen fins als 3.000 euros si es detecta un establiment venent alcohol sense permís de 22.00 h a 8.00 h, amb la possibilitat de tancar-lo si hi ha reiteració delictiva.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram