fuita canyet

Imatge del punt de sortida de l’aigua, a Canyet. Foto: Albert Hernàndez/ ACN

Pas definitiu per solucionar la pèrdua de 180.000 litres d’aigua diaris al barri de Canyet. Segons ha avançat la Cadena Ser, el 2025 es posaran en marxa les obres, que costarana més de 38 milions d’euros, per acabar amb aquest malbaratament històric.

L’obra serà un desdoblament de la canonada que connecta el riu Ter amb l’estació de distribució de la Trinitat, que té una llargada de 7 quilòmetres, i que és al seu pas per Badalona on hi ha la fuita més important. Un desdoblament que ja fa anys que des d’Aigües Ter Llobregat asseguren que és l’única manera de solucionar el problema, ja que la reparació d’aquest conducte implicaria tallar el subministrament a milers d’habitatges. De fet, entre els anys 2003 i 2009 es van fer les obres de desdoblament en tres dels quatre trams previstos i ara falta fer el més complex i costós de tots.

Francesc Alfambra, de l’Associació Els Verds de Badalona, insisteix a dir que aquesta actuació “no té res a veure” amb l’aigua que es perd a Canyet. “No és una fuita. És una concessió prèvia a l’entrada en servei de la canonada d’ATL. Les obres van trencar la capçalera de captació d’algunes mines d’aigua de Canyet i els propietaris van reclamar i van obtenir la concessió”, diu Alfambra.

Solucions provisionals

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, anunciava el passat 2 d’octubre la construcció d’una canalització de 70 metres per aprofitar “un 90%” de l’aigua. Una construcció que el regidor de via pública, David Mejía, explicava el recentement que s’ha endarrerit per la presència de dues noves fuites. Precisament en aquesta presentació Albiol va expressar que “no tenia massa fe” en l’actuació d’ATL i per aquest motiu iniciava aquestes

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram