Reunió ocupacions

Imatge de la Junta Local de Seguretat de Badalona. Foto: Caterina Tallón/ACN

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, destacava aquest dimarts que la seva “prioritat en seguretat és lluitar contra les ocupacions conflictives” i recordava que s’està treballant en un protocol d’actuació de la Guàrdia Urbana per fer front al problema. Albiol va dir-ho durant la Junta Local de Seguretat del municipi, en la qual va afirmar que delictes com els robatoris amb violència o en domicilis han baixat un 23%. A la reunió també hi va assistir el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que va valorar positivament el fet que Badalona se situï sota la mitjana catalana pel que fa a delictes.

Albiol, en paral·lel, també va donar una “dada positiva”, concretament que la Policia Local va impedir aquest cap de setmana cinc intents d’ocupació.

“Badalona és segura”

Albiol va expressar que més enllà de “no poder estar satisfet mentre hi hagi veïns de la ciutat amb problemes de seguretat, des del punt de vista de les dades, dels fets delictius, l’evolució és molt positiva”. L’alcalde va indicar que, per exemple, els robatoris amb força o en domicilis han disminuït en un 23% i això vol dir que “s’està anant pel bon camí”.

El conseller d’Interior va ratificar aquesta “bona evolució” i va assegurar que “Badalona és una ciutat segura”. Va explicar que el municipi, amb 72 delictes per cada 1.000 habitants en els darrers 12 mesos, està per sota de la mitjana de Catalunya, que és de 77 fets delictius.

Albiol va presentar, davant la Junta Local de Seguretat, les línies mestres del futur Protocol d’actuació de la Guàrdia Urbana per als casos d’ocupació il·legal d’immobles que encara s’està acabant d’enllestir i que està previst aprovar al ple ordinari del mes de desembre. “Aquesta eina pretén dotar el cos policial d’instruments de lluita contra les ocupacions conflictives que generin problemes de convivència amb el veïnat”, va dir.

L’alcalde va explicitar que “cal diferenciar entre les ocupacions que les persones porten a terme per circumstàncies econòmiques i les ocupacions protagonitzades per persones que creen conflictes”. En aquest sentit, Albiol va indicar que aquest passat cap de setmana la Guàrdia Urbana va aconseguir aturar cinc ocupacions il·legals i que “l’objectiu és seguir en aquesta línia”.

Elena va afegir que tots els integrants de la trobada van coincidir en l’aposta de destinar més recursos en seguretat, tot recordant que durant els darrers tres anys s’han incorporat 53 agents més a l’àrea de Badalona.

Compromís per millorar la seguretat

En la mateixa línia, Albiol es va comprometre a continuar treballant per aconseguir millores en el material i en l’equipament de la Guàrdia Urbana, així com en assolir l’increment de 100 agents més a la plantilla durant aquest mandat. Va recordar també la voluntat del govern municipal de posar en marxa “una caserna conjunta amb efectius de la Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra a la zona sud de Badalona per incidir més als barris on es concentren determinats problemes de seguretat”.

El conseller, en la seva intervenció, també va referir-se a l’assassinat d’un veí de Badalona aquest dilluns a la nit. Va lamentar aquest succés i, a preguntes de la premsa, va afegir que el cas està judicialitzat i que de moment no hi ha cap novetat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram