El seu nomenament haurà de ser ratificat al setembre. Foto: Twitter

L’Ajuntament ha acceptat la proposta de la Generalitat perquè Pilar Vallès sigui la nova gerent del Consorci Badalona Sud, un ens creat per les dues administracions el 2006 que s’encarrega d’aplicar polítiques públiques als barris de Sant Roc, Artigues, el Remei i el Congrés.

El 2 de juny Línia Nord ja es feia ressò de la possibilitat, avançada aleshores per l’Associació de Veïns de Sant Roc, que Pilar Vallès fos la nova gerent. Un cop el consistori hi ha donat el seu vistiplau, el nomenament de Vallès s’haurà de ratificar a la comissió executiva permanent del consorci al setembre.

El lideratge del consorci era una incògnita des que es va anunciar el relleu de l’anterior gerent, Venanci Saborit, a finals de maig. L’Ajuntament va emmarcar la decisió en una “reflexió estratègica” per als pròxims deu anys a Sant Roc i l’executiu de Dolors Sabater volia un o una gerent capaç de treballar en entorns complexos i de forma transversal amb l’Ajuntament i les entitats.

En aquest sentit, la nova gerent del consorci és llicenciada en Humanitats, graduada en Psicologia i té un màster en Direcció Pública Local. Però, sobretot, un dels principals avals de la nova gerent és l’experiència de quatre anys com a directora de Serveis a les Persones i al Territori de Ciutat Vella, a Barcelona, càrrec que va ocupar principalment durant el mandat de CiU i des del qual va coordinar el Pla d’Educació d’aquest districte. Vallès també té experiència a Sant Roc, ja que, entre altres, va ser professora del col·legi Lestonnac.

A banda del seu perfil professional, Vallès és vocal de la junta directiva d’Òmnium Cultural al Barcelonès Nord des del 2011. Allà va coincidir amb Sabater, quan l’alcaldessa n’era la vicepresidenta, i amb el cap de gabinet d’alcaldia i comunicació, Marcel Mauri, president d’Òmnium al Barcelonès Nord fins al juny del 2014.

D’altra banda, Vallès va anar a la llista electoral d’ERC per a les eleccions municipals del 2011 a Badalona en el número vuit com a independent. Una llista en què també hi era l’actual primer tinent d’alcalde, Oriol Lladó, el cinquè tinent, Francesc Ribot, i la regidora de Serveis Socials, Agnès Rotger. Així doncs, Vallès ja ha treballat amb quatre dels deu membres que integren el govern de Guanyem, ERC i ICV-EUiA.

Amb tot, la nova gerent tindrà diversos fronts oberts. A Sant Roc els veïns ja han exigit més dedicació al barri per part de l’Ajuntament i fa pocs dies el fins ara coordinador del districte 6, Mustapha Aoulad, va abandonar el càrrec per motius laborals, tal com va avançar el Diari de Badalona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram