fàbrica Mobba

Façana de l’antiga fàbrica Mobba. Foto: Jordi Pujolar/ACN

Un dels reptes que té al davant l’actual govern encapçalat per Xavier García Albiol és desencallar el futur de la Mobba. Bona part del futur de l’edifici, però, està condicionat per una decisió judicial.

El juliol del 2022 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya estimava íntegrament el recurs formulat pel Grup de Treball per la Mobba i acordava que una part de l’antiga fàbrica de bàscules Mobba no es podia enderrocar. Uns mesos després, a l’octubre, el govern liderat pel socialista Rubén Guijarro interposava un recurs contra aquesta sentència perquè entenia que una part de l’edifici sí que podia anar a terra per fer una plaça. Pel context jurídic, però, el consistori no va fer cap pas.

A l’espera de la resolució del tribunal, que pot arribar a finals d’any, Albiol continua amb els seus plans d’enderrocar la totalitat de l’edifici per fer una plaça. De fet, el passat 3 d’octubre ja es va reunir amb els veïns partidaris de l’enderroc per explicar-los el seu projecte. “Estem esperançats. No som partidaris de conservar una part de l’edifici perquè s’hauria de rehabilitar. Això implica molts diners i allargar més l’espera”, explica a Línia Nord Manuela Ocaña, portaveu de la plataforma Parc de la Mobba.

D’altra banda, recordem que el grup de Treball per la Mobba, integrat per entitats culturals, artistes i diferents professionals, va fer un manifest posicionant-se a favor de conservar una part de la Mobba com a equipament cultural d’arts de tota mena. Un projecte que, diuen, satisfaria les necessitats de tothom, ja que permetria igualment la creació d’una plaça. El govern del PP, però, manté les seves intencions i ja ha afirmat que el centre cultural pot anar a un altre equipament. L’última paraula, però, la té la justícia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram