Imatge del Ple celebrat dimarts. Foto: Twitter

El Ple municipal va aprovar dimarts una ampliació de les beques i ajudes escolars. Una proposta que, segons l’alcaldessa, Ester Pujol, està pensada per arribar als “mileuristes”. Concretament, l’ampliació preveu una nova tarifació social, que té com a objectiu cobrir les necessitats d’aquelles famílies amb infants de 0 a 12 anys que necessiten una beca però tenen ingressos per sobre la mitjana. A més, el nou sistema va més enllà de les ajudes per al menjador i també inclou beques per al material escolar, llibres i sortides.

La quantitat destinada a les ajudes escolars el curs que ve serà de 41.500 euros i el govern municipal ha qualificat el nou model de prova pilot. “En funció de com vagi, veurem com es treballa el pròxim curs”, va dir Pujol al Ple. En aquest sentit, la portaveu de CiU, Olga Rué, va demanar a la regidora de Drets Socials, Marta Guàrdia, que un cop tancades les sol·licituds de beques informi els grups de quantes famílies hi han accedit. “Caldrà veure si s’ha pecat per excés o per defecte”, va dir.

Per la seva banda, el portaveu de Junts per Tiana (JxT), Isaac Salvatierra, va donar un “vot de confiança” al model proposat pel govern. “Desconeixem si la quantitat assignada serà suficient. Farem un seguiment del sistema de beques per assegurar-nos que és just i eficaç”, va dir.

MODEL CULTURAL
D’altra banda, JxT es va mostrar bel·ligerant amb el govern, acusant-lo de no proposar un model cultural definit per a Tiana.

JxT va demanar al govern que el Consell de Cultura treballi per definir aquest model, mentre que la regidora de Cultura, Núria Blasco, va respondre que això ja s’està treballant amb l’elaboració del Llibre Blanc.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram