La Generalitat i el BBVA van signar l’acord dilluns. Foto: Generalitat

Badalona i Santa Coloma de Gramenet seran dos dels primers municipis que rebran habitatges cedits pel BBVA per atendre casos d’emergència residencial de famílies vulnerables, en el marc de l’acord firmat dilluns entre l’entitat financera i la Generalitat.

Amb aquest pacte, el BBVA ha cedit 1.800 habitatges al Govern, que es lliuraran en lots de 300 cada sis mesos. Els primers 300 s’entregaran, segons la Generalitat, de forma immediata a localitats on es considera que hi ha una alta necessitat d’habitatges per a emergències. En aquesta llista hi apareixen Badalona i Santa Coloma, a més de Barcelona o L’Hospitalet de Llobregat, entre d’altres.

Com a mínim, la meitat dels pisos que es cediran estaran buits. La resta poden trobar-se ocupats per persones afectades per processos de desnonament o per ocupants irregulars. L’ús de l’habitatge cedit a la Generalitat tindrà una durada de cinc anys.

D’altra banda, tot i que el BBVA i la Generalitat ja han acordat la quantitat de pisos que cediran a cada municipi, el Govern no ho ha volgut fer públic, a l’espera de comunicar-ho en primera instància als Ajuntaments.

LA PAH, PRUDENT
Tot i valorar positivament l’acord entre la Generalitat i el BBVA, la PAH reconeix que el pacte els ha agafat per sorpresa. “Nosaltres demanàvem una reunió a tres bandes”, explica la portaveu de la plataforma a Badalona, Montse Garcia.

Tot i això, Garcia considera que l’acord ha arribat, en part, per la pressió feta per la PAH. Ara, la plataforma avisa que estarà atenta al compliment del compromís del BBVA. “Ja hem après que de vegades els bancs firmen perquè callem”, conclou la portaveu.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram