IES Ventura Gassol

Imatge del nou IES Ventura Gassol. Foto: Twitter (@davidGferriz)

Després de dues dècades de reivindicacions per part de la comunitat educativa, aquest dilluns 23 d’octubre es van posar en marxa les hores lectives al nou Institut Ventura Gassol, situat al número 14 del carrer Manuel Moreno Mauricio, al barri de Puigfred. El centre educatiu té una capacitat per a 500 alumnes d’ESO i Batxillerat.

En els últims 20 anys la construcció d’aquest edifici havia patit diversos entrebancs i retards administratius, cosa que va anar posposant que el projecte tires endavant. El nou centre començava a veure la llum a finals del 2019 quan l’Ajuntament de Badalona va aprovar en sessió plenària la cessió dels terrenys a la Generalitat, qui havia de construir l’institut. Un any més tard es van licitar les obres amb un pressupost de 7,3 milions d’euros i la previsió era que la construcció estigués enllestida el 2022. Les obres, però, també van patir retards i van començar el juliol de 2021 i el termini de finalització va canviar al curs 2023-2024, en el que estem actualment. Fins ara, l’institut estava ubicat en unes instal·lacions adaptades de l’antiga escola de primària Joan Coret, a l’avinguda Mònaco.

El centre ha penjat a les seves xarxes socials un vídeo del procés de construcció, des de les reivindicacions al carrer, passant pels avanços a l’edifici i acabant per les instal·lacions definitives. Un colofó a molts anys de reivindicacions i esforços per aconseguir un centre digne.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram