L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha assegurat de nou que l’arbre de Nadal que s’instal·larà a la plaça President Tarradellas del barri del Gorg serà el més gran d’Espanya, per davant del que s’instal·la des de fa anys a Vigo, que fins ara ostentava aquest ‘rècord’. “Si l’alcalde de Vigo diu que el seu és el més gran del món, el nostre hauria de ser llavors el més gran de l’univers”, ha etzibat Albiol per tancar la polèmica. L’arbre que s’instal·larà a Badalona el traslladaran entre deu camions de gran tonatge, farà 40 metres d’alçària, quinze de diàmetre i tindrà 82.000 llums píxel. L’arbre s’encendrà per primer cop el 17 de novembre i l’endemà, dissabte 18, es farà una gran festa inaugural.

“Puc garantir que Badalona tindrà el Nadal més espectacular que mai hagi pogut tenir”. Així ha iniciat Albiol la presentació de les activitats nadalenques per aquest any. Per aconseguir-ho, la ciutat invertirà 1,7 milions d’euros en el conjunt d’activitats que s’hi programaran, dels quals la cavalcada de Reis i el campament reial ja s’endú 700.000 euros.

D’entre totes les activitats, però, n’hi haurà una que “marcarà la diferència”, segons el mateix Albiol. Es tracta de l’arbre de Nadal de 40 metres que ja va anunciar fa unes setmanes i que el convertirà en el més alt d’Espanya. Badalona guanyaria així la partida a Vigo, en una “sana rivalitat” per tenir l’arbre de Nadal més espectacular de l’Estat.

Espectacle de llum i música cada tarda

Albiol recorda que el de Vigo no arriba, per poc, als 40 metres i explica que convidarà formalment el seu alcalde, el socialista Abel Caballero, perquè els visiti durant les festes i pugui constatar-ho en persona. L’arbre de Badalona s’instal·larà davant el pavelló olímpic i cada tarda oferirà un espectacle de llum i música gràcies als seus 82.000 llums píxel, els led intel·ligents.

Aquesta és una de les activitats amb què Albiol pretén convertir Badalona en una “ciutat referent” durant els dies de Nadal. Més enllà del gran arbre de llums, la ciutat tindrà il·luminació nadalenca a tots els barris i elements de decoració “espectaculars” a tots els districtes.

A més, en paral·lel a la campanya nadalenca l’Ajuntament aprofitarà per promoure el comerç i la gastronomia local. De fet, aquest any es torna a recuperar la fira gastronòmica de Badalona, que tindrà lloc el cap de setmana del 18 i 19 de novembre al voltant de l’arbre, a la rambla del Gorg.

Tres noves carrosses i un helicòpter pels Reis d’Orient

Pel que fa als Reis, el govern municipal explica que aquest any s’ha fet un “esforç” per fer més atractiva la cavalcada i hi incorporarà tres noves carrosses. Els Reis d’Orient arribaran a la ciutat en helicòpter, com ara fa uns anys, i es donarà un nou impuls al campament reial del parc de Ca l’Arnús.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram