Nou cotxe Mossos

Els homes tenien antecedents per robatoris violents. Foto: Arxiu

Els Mossos han detingut a Badalona tres falsos policies de 53, 45 i 44 anys que haurien retingut un home al seu domicili de Barcelona i haurien sostret objectes valorats en 31.000 euros. Els arrestats haurien contactat amb la víctima a través d’una aplicació de compravenda de productes amb l’excusa de vendre una ploma estilogràfica.

Un dels homes s’hauria desplaçat fins al pis del barceloní per mostrar-li el producte i en un moment donat, els altres dos sospitosos haurien aparegut fent-se passar per agents. Haurien abordat i emmanillat la víctima i el presumpte venedor i haurien simulat un fals operatiu per escorcollar el pis i endur-se joies, un rellotge i diners en efectiu. Després haurien marxat emportant-se el suposat venedor.

La policia atribueix als detinguts un delicte de robatori amb intimidació, detenció il·legal, usurpació de funcions públiques i violació de domicili. A un d’ells, a més, també un delicte de tinença il·lícita d’armes.

La investigació va iniciar-se el 21 de setembre quan la víctima va desplaçar-se a la comissaria de l’Eixample de Barcelona per denunciar els fets. Els agents van poder identificar el suposat venedor i dos dels falsos policies.

A primera hora de l’onze d’octubre agents de la unitat d’investigació de l’Eixample de Barcelona, van fer, juntament amb efectius de la Unitat d’Investigació de Sàrria de Barcelona, efectius de Seguretat Ciutadana de Badalona i agents del Grup Especial d’Intervenció (GEI), un dispositiu d’entrada i escorcoll a un domicili de Badalona on van detenir els tres autors i intervenir objectes relacionats amb el fet delictiu.

Simulaven ser agents de la Guardia Civil

La policia va comissar un kit de falsos policies format per una pistola d’airsoft, una credencial de la Guardia Civil, dos jocs de manilles i un llum prioritari policial. També joies i monedes d’or, una escopeta del calibre 12 amb tres cartutxos de caça, un passaport, un permís de conduir i uns auriculars que provenen d’un robatori amb força a domicili comès al districte de Sant Martí el mes d’agost.

Els tres detinguts tenien una gran quantitat d’antecedents per delictes contra el patrimoni i en algun cas concret per delictes de robatoris violents. Els autors van passar a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Badalona el 13 d’octubre. La policia segueix treballant per identificar el tercer fals policia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram