“Jo plego d’intentar canviar Espanya. Seré la mosca collonera a la vostra esquerra, us acompanyaré i lluitaré en l’únic procés de ruptura possible a la península: la independència de Catalunya”. Aquestes paraules del portaveu de Sant Adrià en Comú i militant de Podem, Joan Belda, a Facebook han tingut abast nacional i molts les consideren la prova de la conversió del regidor a l’independentisme.

Enmig del rebombori, Belda ha atès Línia Nord per dotar de context la seva reflexió a la xarxa. “Sant Adrià en Comú sempre ha defensat un procés de ruptura per la república catalana”, explica. De fet, la candidatura es va presentar amb el nom de Poble Actiu, un epígraf que agrupava diverses confluències municipals alineades amb la CUP. Tot i això, la candidatura no descartava l’aposta per federar-se amb l’estat espanyol.

“HEM TOPAT AMB UN MUR”
Ara, un cop passades les eleccions espanyoles de diumenge, Belda considera que els que veien factible un canvi de model territorial a l’estat “han topat amb un mur”. “No critico el paper de Podem, però és impossible federar-se quan no hi ha un tracte d’igual a igual”, argumenta el regidor, que acusa PP, PSOE i Ciutadans de bloquejar qualsevol canvi de model territorial. “ Actualment l’únic procés de ruptura possible a l’estat és l’independentista”, afegeix.

En aquest sentit, Belda reivindica Podem com a eina per sumar suports a un procés constituent i de ruptura independentista. “A l’àrea metropolitana molts cops s’ha vist l’independentisme com un moviment burgès i etnicista”, afirma Belda. “Candidatures com Sant Adrià en Comú han aconseguit suports als barris i així és com se sumen esforços per la ruptura”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram