seguretat privada badalona

Seguretat privada a edificis municipals. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Badalona ja ha substituït els agents de la Guàrdia Urbana destinats a edificis municipals per seguretat privada. El consistori assegura que els sis agents que estaven a la Casa de la Vila, a l’antic Banc Central de Badalona i al Viver queden alliberats per dedicar-se al patrullatge o a altres tasques.

Aquest contracte també inclou personal de control d’accés a les oficines dels Serveis Bàsics d’Atenció Social (SBAS) dels barris de la Salut, Llefià i Sant Roc, segons l’Ajuntament, “per millorar les condicions de treball de les persones que fan atenció al públic en aquestes oficines”.

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha destacat que “aquest és un pas més d’aquest Govern municipal en la presa de mesures d’urgència que ens permeti tenir més policia al carrer i que puguin fer feines de seguretat pública per a les quals estan plenament qualificats”. Albiol ha negat que aquesta mesura sigui “privatitzar la seguretat”, sinó “garantir més vigilància i seguretat al carrer, que és el que necessiten els veïns”.

L’alcalde també ha recordat que demà s’incorporen 23 nous agents i que ja s’ha obert una convocatòria per ampliar la plantilla amb 46 efectius més.

Els sindicats SipFepol i PSU critiquen la decisió

El Sindicat SipFepol de Badalona ha emès un comunicat en què asseguren “no estar d’acord” que la vigilància dels edificis municipals la faci una empresa privada perquè elimina “els llocs de segona activitat destinats pels guàrdies més veterans”.

Argumenten, a més, que “rebutgen” aquesta mesura per tres motius. “L’excusa de la falta d’agents”, diuen, és una problemàtica que han generat els diferents governs i no pas els agents. En segon lloc, recorden que entre les competències de les policies locals està la vigilància dels edificis municipals. Finalment, fan referència al Reglament de la Segona Activitat, en el qual, segons afirmen, “s’indica clarament que aquests llocs són per al personal que els sol·liciti a causa de la seva edat, estat de salut o altres motius”.

D’altra banda, el Sindicat PSU ha demanat que es faci una reestructuració dels llocs de treball “no reactius” per reubicar als agents més veterans. “Aquesta decisió afecta a companys de més de 55 anys, propers a la jubilació, per tant, els hi correspon un lloc de segona activitat  de les mateixes característiques que el que tenien”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram