Albiol

Albiol a la plaça de la Vila després d’aconseguir la majoria absoluta. Foto: Albert Segura/ACN

Al ple de setembre, celebrat aquest dilluns, el PP va aprovar una moció contra la tramitació d’una llei d’amnistia. El govern encapçalat per Albiol assegura en un comunicat que “en una democràcia europea consolidada com l’espanyola una amnistia atempta contra alguns dels principis bàsics de l’estat de dret”.

En l’exposició de motius dels populars, s’assegura que “ni el legislador ni el poder executiu poden arrogar-se la facultat de declarar immune a un grup de persones, esborrar els seus delictes i fins i tot, evitar que siguin jutjats com a qualsevol altre ciutadà”.

Al final del document, el grup municipal del PP recorda que el 2021 ja es va proposar una amnistia al Congrés i que Pedro Sánchez, actual president del Govern, i alguns dels ministres socialistes, van parlar de “la inconstitucionalitat d’una possible amnistia”.

L’oposició anuncia “la fi del badalonisme”

Fernando Carrera, president del grup municipal del PSC, declarava aquest dilluns al ple que el govern del PP “vol amagar que estan posant la ciutat a disposició dels interessos del senyor Feijóo”. També va afegir que “el badalonisme ha durat 100 dies i avui ha mort”.

Alex Montornès, d’ERC, va piular en la mateixa línia sobre la moció del PP. “Avui Albiol es treu la pell d’ovella del ‘badalonisme’. Ha segrestat la veu de milers de badalonins/es que de bona fe el van votar per la idea de només Badalona”, afirmava Montornès.

Per la seva banda, Dolors Sabater, de Guanyem, va recriminar Albiol que fes campanya assegurant als badalonins que no volia canviar la seva ideologia, sinó canviar Badalona. Amb aquesta moció, va afirmar Sabater, “ja tenim la veritat. Vostè no només vol canviar la ideologia sinó que vol perseguir la ideologia dels que no pensen com vostè”.

Finalment, Aïda Llauradó, d’En Comú Podem, va declarar que “el PP sembla que els han cridat a tancar files. Albiol es veu obligat a presentar una moció que el PP sembla  que està presentant a tot l’estat. El badalonisme ha tornat a desaparèixer i s’han tornat a treure la mascareta”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram