Dolors Sabater

Dolors Sabater, en un acte de campanya. Foto: ACN

La regidora de Guanyem Badalona, Dolors Sabater, presentava aquest dilluns un balanç de la tasca de l’alcalde Xavier García Albiol en els seus 100 primers dies del popular al capdavant del govern de Badalona. Sabater l’ha valorat negativament, recordant que per avaluar a Albiol s’ha de recordar que fa 32 anys que és regidor.

“Una persona que no ha treballat de res més que de la política està allunyat de la realitat”, va assegurar Sabater. “No recordem cap acció positiva per a la majoria dels veïns i veïnes de la ciutat, ni tan sols quan va governar”, afegia.

La líder de Guanyem va posar com a exemple del seu argument les primeres mesures de l’alcaldia d’Albiol. “És una vergonya que el primer que proposis fer és jugar a veure qui construeix l’arbre de Nadal més alt, amb els impostos de tots els veïns i veïnes”, va afirmar.

Suspens en canvi climàtic, educació i habitatge

Sabater va destacar quatre temes que, segons ella, el govern de Badalona suspèn en els seus primers 100 dies: la no aplicació de la Zona de Baixes Emissions, necessària, diu Sabater, perquè contribueix a la lluita contra el canvi climàtic i perquè Badalona està a anys llums d’altres ciutats europees en urbanisme.

En segon lloc hi ha l’emergència habitacional, un àmbit en què Guanyem destaca “la poca implicació” del govern, sigui donant suport a afectats per desnonaments o reclamant pisos buits per a lloguer social.

El compromís amb l’educació per part d’Albiol, explica Sabater, és “inexistent”. “Va prometre climatització per a tots els centres educatius al setembre, i a dia 25 encara no hi ha cap canvi a cap centre”, va il·lustrar la regidora de Guanyem.

Finalment, la formació municipalista va criticar “la política d’anuncis i titulars” de l’alcalde. “Badalona necessita que deixem la política dels titulars i dels focs artificials i ens centrem en resoldre les nostres necessitats més bàsiques”, va concloure.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram