Commemoració Xifrè

Commemoració de l’afusellament de Xifrè. Foto: Twitter (@Alcalde_Xifre)

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Badalona denunciava aquest dilluns en un comunicat “el menyspreu del govern del Partit Popular a la memòria de l’alcalde Frederic Xifrè”. Des d’ERC asseguren que el govern municipal es planteja fer-se enrere en la instal·lació del monument, segons ha pogut conèixer l’Associació Cultural Frederic Xifrè, que treballa per restaurar la memòria històrica del badaloní.

El motiu, explica ERC, és que els populars consideren “massa car” el cost del monument i no estarien disposats a “finalitzar els darrers tràmits de la instal·lació”. La formació republicana recorda que el 2022 es va aprovar un nou pressupost d’inversions que incloïa una partida de 100.000 euros per dissenyar, construir i instal·lar el monument. Una votació en la qual, diuen, el Partit Popular hi va votar a favor. “Finalment, el cost total és de 86.000 euros, un 14% inferior del que es va pressupostar” asseguren des d’ERC.

El partit presidit per Alex Montornès també ha afirmat que l’aturada dels tràmits no es deu únicament a una qüestió econòmica. “Al·legar que el monument és massa car és una excusa que amaga la ideologia reaccionària del PP”, ha etzibat Montornès, que també ha recordat que “per al Partit Popular dedicar 86.000 euros a la memòria històrica és massa mentre plantegen gastar dos milions en la campanya de Nadal per competir amb Vigo”.

Línia Nord ha intentat obtenir una valoració de l’Ajuntament sobre aquesta qüestió, però no ha obtingut resposta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram