Albiol, durant la darrera investidura. Foto: ACN

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, piulava ahir sobre la detenció d’un home de 33 anys que hauria agredit un home gran de 80 anys al barri del Centre. Tot i que al tuit va assegurar que no parlaria de nacionalitats “perquè seria injust per una part de les persones”, el batlle va expressar que “amb nacionals d’alguns països tenim un problema molt seriós”.

Albiol va continuar el seu argument assegurant que a l’estat espanyol tothom que vingui a treballar és benvingut. El popular no només va assenyalar aquest “problema”, sinó que també va proposar una “solució”. “Aquells que cometin malifetes com la d’ahir, agredint a un ancià per a robar-li, han de ser expulsats als seus països. O s’actua amb fermesa o això no hi ha qui ho pari. És la meva opinió”, va concloure Albiol.

“Xenofòbia i discurs d’odi”

Les reaccions dels altres grups municipals sobre aquest tuit no s’han fet esperar. El líder d’Esquerra, Alex Montornès, ha assenyalat aquest matí als micròfons del Badalona Matí l’impacte que pot tenir aquest tipus de comentaris en la societat. “L’alcalde Albiol es dedica constantment a fer tuits amb connotacions racistes. Això fa que molts badalonins, sobretot joves, agafin dinàmiques d’odi cap a certs col·lectius”, ha afirmat.

D’altra banda, la cap de files d’En Comú Podem, Aïda Llauradó, ha qualificat de “xenofòbia de manual” el tuit d’Albiol. “L’alcalde no pot seguir generant odi contra les persones migrades. Als delinqüents nacionals no els assenyala perquè voten? Les polítiques de seguretat efectives han de basar-se en els fets i no en color de pell”, ha assegurat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram