Guàrdia Urbana Badalona

Imatge d’un vehicle de la policia local de Badalona. Foto: Ajuntament

La Fiscalia ha arxivat el cas sobre el possible cobrament fraudulent d’hores extres per part d’Alts comandament de la Guàrdia Urbana de Badalona. Una situació que va denunciar el sindicat PSU i que alertava que fins a 14 agents haurien cobrat de manera il·lícita una quantitat que rondava els 200.000 euros.

Segons el document de la Fiscalia al que ha tingut accés El Periódico, s’assegura que tot i no haver-se trobat cap fet delictiu en el sistema de control, “no es pot descartar rotundament desviacions eventuals en la imputació i posterior gratificació” de les hores extres. Una afirmació, explica el fiscal, que es fa a causa dels “escassos mitjans” que té l’Ajuntament de Badalona per comptabilitzar les hores extra.

La Fiscalia no descarta la via administrativa

Tot i que la via penal queda descartada, la Fiscalia ha fet diferents observacions sobre alguns dels fets denunciats que ha qualificat d’ “anomalies” i “contradiccions”. Per aquest motiu, no descarta la via administrativa.

Un exemple seria “l’increment notable” d’hores extres, que de ser  390 al 2019 van passar a 1.638 al 2020 i a 1.353 al 2021. També ha observat i qualificat de “sorprenent” que dies com dilluns i divendres, planificats com a possibles festius, siguin els dies on estan imputades el 80% de les hores extres dels alts comandaments.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram