Façana del local

Façana del local a Coll i Pujol. Foto: Arxiu

El grup municipal d’Esquerra Republicana presentarà al ple de setembre una moció per instar al govern a elaborar una ordenança municipal que reguli els clubs cannàbics. En un comunicat, expliquen que davant la proliferació en els últims anys de clubs cannàbics a Badalona i la manca de regulació estatal, és necessària una norma municipal per evitar problemes de convivència.

El cas més recent és el del carrer Maragall, al barri de Coll i Pujol, on des de fa mesos els veïns de la zona denuncien que no volen aquest tipus d’establiment al barri.“Entenem que hi hagi veïns de Coll i Pujol i d’altres zones de la ciutat preocupats per la implantació de clubs cannàbics, però al mateix temps aquestes associacions tenen dret a realitzar la seva activitat. Per tant, dotem-nos d’una norma que ens permeti regular on s’ubiquen i en quines condicions”, assegurava Alex Montornès, cap de files dels republicans. De fet, aquesta ordenança municipal seria l’única eina per posar certs límits a aquests locals, ja que, per llei, no es pot prohibir l’obertura ni el desenvolupament de la seva activitat. És per exemple, el cas de la població veïna, Montgat. “El debat és de fons i és necessària una Llei que reguli el consum del cànnabis a nivell estatal, però, mentrestant, els Ajuntaments tenim eines per poder treballar”, afegeix Montornès.

L’Associació de Veïns de Coll i Pujol explica a Línia Nord que des de l’agost el local té permís d’obra, però el que no volen és “l’activitat funcionant”. Tot i la proposta d’ERC, creuen que la moció “no portarà a res”. De moment, Francesc Castillo, president de l’entitat, assegura que es queden amb les paraules del regidor d’Urbanisme Daniel Gràcia a La Vanguardia, on va assegurar que “es tancarà el local si es detecta el consum d’estupefaents”. Castillo ja declarava a Línia Nord a principis de juliol que Coll i Pujol és un barri amb molts projectes i no volen que es converteixi en “el barri del cànnabis”. A més, la proximitat d’aquest local amb l’escola Jungfrau encara fa més delicada la seva possible obertura. Aquest dijous els veïns tenen una reunió amb la regidora de Districte Rosa Bertran per parlar de la situació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram