Els sindicats van exposar les seves reclamacions el 3 de juny. Foto: Twitter

La Mina tindrà el curs que ve un institut escola, fruit de la decisió del departament d’Ensenyament de fusionar l’escola Mediterrània i l’Institut Fòrum 2004, anunciada el 3 de juny. La mesura s’ha pres, segons la Generalitat, per “contribuir a la millora de l’èxit escolar al barri”, tal com ha fet públic el departament a través d’un comunicat.

En aquest sentit, Ensenyament defensa que la fusió permetrà garantir la continuïtat entre les etapes de primària i secundària, reduint l’absentisme i l’abandonament escolar. A més, la Generalitat confia que la creació d’un institut escola faciliti l’aproximació a les famílies dels alumnes, amb l’objectiu d’establir-hi noves vies de col·laboració. De fet, la comunitat educativa dels dos centres és molt feble actualment i ni tan sols cap dels dos compta amb cap Associació de Mares i Pares d’Alumnes.

PROTESTA SINDICAL
Prèviament a l’anunci d’Ensenyament, el 2 de juny diversos sindicats van denunciar que la Generalitat tenia intenció de tancar els dos centres per constituir l’institut escola. En aquest sentit, CCOO, UGT, CGT, USTEC i APEPC demanaven el manteniment dels dos centres, dels seus llocs de treball i de dur a terme una fusió entre l’escola i l’institut en comptes de clausurar-los.

Precisament, l’endemà Ensenyament feia públic un comunicat en què anunciava la fusió, coincidint amb la mobilització convocada pels sindicats que, tot i el canvi d’escenari, asseguren que el departament d’Ensenyament ha pres la decisió de forma “opaca i precipitada”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram