Desnonament a Sant Roc

Desnonament a Sant Roc. Foto: Arxiu

Divendres passat, a través de les xarxes socials, el Sindicat d’Habitatge de Badalona anunciava la seva creació. Aquesta organització “de la classe obrera” comença a caminar, expliquen els seus integrants, motivada per l’augment dels desnonaments i dels diferents episodis relacionats amb la problemàtica de l’habitatge.

“Badalona és una ciutat famosa pels desnonaments, els talls de llum, els incendis per la precarietat energètica, l’infrahabitatge i la pobresa de barris com Sant Roc, Llefià o la Salut”, expliquen des del sindicat. A més, afegeixen, es produeixen una mitjana de tres desnonaments diaris a la ciutat. Uns fets que han provocat aquesta lluita “per un habitatge universal, gratuït i de qualitat”.

“Plantar cara”

Davant la “incapacitat de l’Ajuntament” de resoldre els problemes de l’habitatge, diuen, l’única solució, consideren, és organitzar-se per combatre “els problemes generats pel capitalisme”. “Creem el Sindicat d’Habitatge de Badalona per plantar cara als causants de la nostra misèria: els bancs, els fons voltor i els rendistes. Però també als gestors que defensen els seus interessos, l’Estat i les seves institucions”, afirmen.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram