Ca Andal

Una de les peticions és que sigui un centre sociocultural. Foto: Línia Nord

El passat 1 de setembre la masia de Ca l’Andal, situada al barri de Bufalà, va patir un incendi després de cremar-se un matalàs al seu interior. Malgrat el fum que sortia de la part superior, que va alertar els veïns, l’edifici no va patir danys importants. Tres dotacions de bombers van desplaçar-se fins a la masia per controlar el foc.

Un incident que no va anar a més, però que ha provocat la reacció de la plataforma Salvem Ca l’Andal i d’altres associacions veïnals que fa anys que reclamen la rehabilitació d’aquest equipament. “L’incendi d’avui és un fet greu. Com a ciutat no ens podem permetre que torni a passar i arriscar-nos a perdre més patrimoni. Cal que la masia de Ca l’Andal es rehabiliti amb urgència i evitar, així, que el seu estat d’abandnament la continuï posant en perill”, expressaven des de la plataforma Salvem Ca l’Andal a través de la xarxa social X. D’altra banda, l’Associació de veïns de Bufalà va expressar també el descontentament amb la gestió de l’Ajuntament amb Ca l’Andal. “Si la masia ja estigués restaurada tal com reclamem des de fa molts anys aquest fet no hagués ocorregut. L’Ajuntament està incomplint la llei de conservació de patrimoni i reclamem que es compleixi de forma urgent”, van afegir.

Patrimoni del segle XV

La masia de Ca l’Andal és un edifici que data del segle XV i que va ser declarada bé cultural d’interès local el 1984. Des del 2008 és propietat del consistori i, segons el reglament sobre protecció de la legalitat urbanística, protegir-la és responsabilitat de l’Ajuntament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram