Primer Ple Albiol

Imatge del primer ple del nou mandat d’Albiol. Foto: Ajuntament de Badalona

El primer ple de Xavier García Albiol en el seu nou mandat va aprovar aquest dilluns diverses modificacions de pressupost per un valor d’uns 60 milions d’euros. Aquestes permetran a l’Ajuntament efectuar “millores urgents”, pagar factures i amortitzar deute, entre d’altres.

S’invertiran, en diferents punts de la ciutat, 23 milions d’euros, 15 d’ells en millores viàries que l’Ajuntament considera prioritàries. S’actuarà en la millora de places com la de la Baixadeta i President Tarradellas, al Parc del Gran Sol, al passeig Marítim i en la descontaminació de la Mora, entre d’altres. Les pistes d’Atletisme, un equipament pel qual fa anys que els usuaris reclamen millores, també rebrà la inversió de 3,8 milions d’euros.

Aquesta modificació del pressupost del 2023 també inclou 3,4 milions per invertir en instal·lacions de la Guàrdia Urbana.

Amb el romanent de l’Ajuntament, una xifra propera als 144 milions, també es va aprovar fer servir 12 milions per al pagament de factures. D’altra banda, també va aprovar-se la modificació del pressupost relatiu a l’amortització anticipada dels crèdits de mitjà i llarg termini que tenia contret l’Ajuntament dels exercicis 2016, 2017 i 2019, per un import de 17,2 milions d’euros.

Queixes per la inclusió de modificacions a quatre hores del ple

L’oposició ha mostrat el seu descontentament amb el govern municipal perquè va incloure modificacions pressupostàries a falta de 4 hores pel ple municipal, un fet que els va deixar molt poc temps per llegir els dictàmens. “A menys de 4 hores de començar el ple el Partit Popular ens proposa modificacions de pressupost per valor de 32 milions Aquest govern comença improvisant”, va expressar Alex Montornès, d’ERC.

Albiol va justificar aquest fet per l’arribada de l’agost. Considera que les modificacions eren prou importants per incloure-les com abans millors. Va assegurar que, si no fos per les dates, “no haguessin tingut problema” en convocar un ple per la setmana següent.

Per la seva banda, el socialista Fernando Carrera també va lamentar els canvis d’última hora. “Tenim els alliberaments com els tenim i, per tant, la velocitat amb la qual ens podem veure no va dictaminada per les ganes que tinguem de fer-ho, sinó per si les regidores estan al seu lloc de treball o no”, va dir Carrera.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram