El Ple abordarà la investigació dimarts que ve. Foto: Arxiu

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades està investigant l’Ajuntament per haver vulnerat presumptament la llei de protecció de dades. Concretament, la investigació vol esbrinar si el consistori hauria facilitat correus electrònics de veïns del municipi al PSC perquè els socialistes enviessin propaganda electoral en el marc de la campanya de les darreres eleccions municipals. En aquest sentit, l’Agència Espanyola de Protecció de Dades ha obert un procés sancionador al partit, per aclarir si s’hauria beneficiat d’aquesta presumpta infracció.

POLÈMICA AMB JUNTS
Les agències de protecció de dades han actuat després d’una denúncia d’Isaac Salvatierra, actual portaveu de Junts per Tiana (JxT) i aleshores candidat a l’alcaldia per l’agrupació d’electors.

Salvatierra explica que va fer la denúncia a títol individual i assegura que no va amagar la seva vinculació amb JxT. Un dels testimonis que Salvatierra va recollir a l’hora de demandar la presumpta infracció és Gemma Liñán, coordinadora de l’assemblea de la formació i número cinc a les llistes electorals del maig. “El PSC va enviar informació durant la campanya a veïns que no havien tingut cap contacte amb el partit”, assegura Salvatierra.

En aquest sentit, el portaveu de JxT considera que el partit que va guanyar els comicis hauria aprofitat adreces registrades a l’Ajuntament i aporta com a prova uns correus dirigits a un compte de Liñán que, segons assegura, figurava a la base de dades del consistori però no del PSC.

Per la seva banda, l’alcaldessa, Ester Pujol, nega cap mala pràctica i emmarca la denúncia en una “operació política” dirigida contra ella. Pujol ha anunciat que demanarà l’arxivament de l’expedient i que l’Ajuntament presentarà al·legacions. A més, ha avisat que el consistori podria iniciar accions judicials per calúmnies. D’altra banda, la resposta del PSC va a càrrec de la direcció nacional del partit.

Sigui com sigui, el 7 de juny el Ple discutirà la qüestió en una sessió que es preveu calenta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram