Era d’esperar, però l’efecte Albiol de les darreres eleccions municipals és un fenomen exclusivament local. I és que el PSC, tal com ha passat a la resta de ciutats metropolitanes, ha obtingut una gran victòria a Badalona, on s’ha endut més del 40% dels vots (40,6%). I, tot i que no hi ha hagut efecte Albiol, sí que cal dir que els resultats del PP a la ciutat han estat bons, amb un segon lloc gràcies al suport del 16,5% dels badalonins. Els socialistes han aconseguit créixer gairebé 15 punts respecte del 2019, mentre que la crescuda dels populars en comparació amb fa quatre anys ha estat d’una mica més de 7 punts. Tot plegat en una nit que, al conjunt de l’Estat, deixarà el PP com el vencedor de la nit.

A poca distància del PP s’hi ha situat Sumar, que ha estat la tercera opció preferida dels badalonins (15,5% dels vots). Força més lluny, a la quarta posició, s’hi ha situat ERC, que ha firmat uns resultats dolents al conjunt del país. Els republicans, a Badalona, han caigut gairebé 8 punts respecte del 2019 i s’han hagut de conformar amb el 9,8% dels suports.

El cinquè partit més votat ha estat Vox, amb el 7,9% dels vots, pràcticament la mateixa xifra que el 2019, mentre que Junts s’ha hagut de conformar amb el sisè lloc, amb poc més del 5% dels suports. Per últim, la CUP, setena formació, no ha arribat als 1.500 vots (1,4%).

Albiol

Albiol, en un acte de campanya amb Cuca Gamarra. Foto: ACN

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram