Els adrianencs, eufòrics després d’aconseguir l’ascens. Foto: FCBQ

Els millors presagis es van complir i l’UBSA va posar el punt final a una magnífica temporada amb l’ascens a EBA després de guanyar la Copa Catalunya diumenge passat contra el Bàsquet Sitges (55-75), un títol que a més assegura l’ascens de l’equip a la lliga EBA.

Els de Mario Lousame van patir molt més per derrotar el CB Viladecans a la semifinal (73-79), mentre que en el partit decisiu van aprofitar la seva superioritat a la pintura per sentenciar el matx amb un parcial demolidor abans d’arribar al descans (19-35). A més, la defensa dels adrianencs va reduir l’eficàcia del conjunt del Garraf en els llançaments de tres punts (tan sols van convertir 3 de 17).

L’UBSA va anotar 20 punts més a cadascun dels quarts restants i tot i que els visitants també van millorar els seus registres ofensius després del descans, en cap moment van posar en risc la victòria.

El base Pol Bassas, amb 8 punts, 7 rebots i 5 assistències per un 16 de valoració va ser el millor jugador de la final. El jove Àlex Rodríguez, que va anotar 8 punts i va capturar 10 rebots, va ser el sitgetà més destacat.

Després del partit l’afició i l’equip van celebrar la victòria sobre la pista del Ricart i el tècnic va destacar la trajectòria. “Ens tocava ser campions després de moltes temporades patint, l’any passat ja ens vam mantenir sense problemes i ara arriba aquesta recompensa. És un somni”, va dir Lousame abans de rebre l’habitual dutxa per part dels seus homes.