arbres talats a Ca l’Arnús

Imatge dels arbres talats a Ca l’Arnús. Foto: Defensem Ca l’Arnús

La plataforma Defensem Ca l’Arnús denunciava aquest dissabte la tala de quatre arbres centenaris, dos pins i dos xiprers al Parc de Ca l’Arnús. Després de posar-se en contacte amb diversos cossos policials, finalment el SEPRONA de la Guàrdia Civil va visitar aquest espai per comprovar la situació. Les primeres reaccions, expliquen, van ser de sorpresa dels agents, que van confirmar “el bon estat” dels arbres.

Arran d’aquest fet, ahir dimecres Defensem Ca l’Arnús i l’Ajuntament de Badalona van tenir una reunió per esclarir els fets. “Ens han presentat un informe tècnic i al·leguen motius de seguretat. A més, diuen que un d’ells estava en mal estat”, explicava Carlos Rojo, membre de la Plataforma

L’informe només justifica la tala de dos arbres

Poc convençuts amb les explicacions del consistori, des de la Plataforma Defensem Ca l’Arnús es queixen que a l’informe només es justifica l’abatiment de dos dels quatre arbres talats. Al document, al qual ha tingut accés Línia Nord, es recomana la tala de dos arbres per motius de seguretat, però dels altres dos només es recomana, pel mateix motiu, la retirada de la branca seca. De fet, s’afegeix que la tala d’un dels arbres permetria que els dos restants poguessin desenvolupar-se correctament.

“En el passat s’han talat arbres en bon estat, pot haver-hi errors. El que no pot ser és que es faci en diferents zones de la ciutat i no es replantin arbres. I més tenint en compte la situació d’emergència climàtica”, afegeix Francesc Alfambra, de Defensem Ca l’Arnús. Finalment, l’entitat recorda que aquesta acció s’ha fet amb motiu del projecte Millora Ca l’Arnús, tot i no estar contemplada. Un nom que, diuen, no va acord amb la tala d’arbres. Reclamen també que en aquest tipus de projecte es tingui en compte la dimensió climàtica i que si es talen arbres d’aquesta magnitud, es faci públic amb antelació per si la ciutadania pot comprovar que realment sigui necessari.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram