Policia Platja

Presència policial a les platges de Badalona després de la signatura del ban. Foto: Línia Nord

Aquest cap de setmana ha estat el primer després que l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, signés divendres passat un ban per recordar als usuaris de les platges de la ciutat les infraccions que recull l’ordenança municipal. Ja fa uns anys que s’intenta regular la convivència a les platges sense èxit i són nombrosos els veïns que es queixen de l’ús que es fa d’aquest espai públic.

A les platges de Badalona, plenes de gom a gom durant el cap de setmana, s’han pogut veure persones que, tot i el ban, continuaven incomplint l’ordenança municipal, especialment amb l’ús de taules, tendes i aparells de música. La policia s’ha dedicat a advertir la gent sobre les pràctiques no permeses al litoral badaloní.

Multes d’entre 600 i 1.500 euros

Divendres, Albiol va parlar de les persones que “confonen la platja amb un càmping” i posen música a un volum alt. El ban municipal inclou 14 prohibicions que, en cas de no complir-les, poden suposar multes d’entre 600 i 1.500 euros.

Algunes d’aquestes prohibicions són la instal·lació de tendes d’acampada, tendals, ombrel·les o para-sols amb els laterals no diàfans, fer servir taules de càmping i l’acampada organitzada, tirar residus a la sorra o a l’aigua, l’ús de petites embarcaions com kayaks o similars– si no es fa a la zona d’entrada i sortida delimitada– o fer foc.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram