Albiol agressions

L’alcalde de Badalona en la compareixença a la plaça de la Vila. Foto: Albert Hernàndez/ACN

La justícia ha desestimat que l’Ajuntament de Badalona sigui acusació popular en la violació grupal a una menor que es va produir el passat mes de novembre al centre comercial Màgic. L’alcalde de la ciutat, Xavier García Albiol, ha explicat aquest dijous que aquesta mesura suposa “una dificultat afegida” i “el marge de maniobra queda bastant limitat”. Una notificació que el consistori va rebre fa pocs dies i que, tal com ha indicat Albiol, els serveis jurídics estan analitzant. L’alcalde, però, ja ha avisat que es recorrerà la decisió perquè entén que “hi ha base” perquè l’administració local estigui present a la causa.

En aquesta línia, Albiol ha assenyalat que amb la presència del consistori com a acusació popular en el cas es volia enviar un missatge “exemplificant” als agressors.

Albiol aplaudeix “l’eficàcia” de la vigilància del Màgic

D’altra banda, Albiol ha lamentat “profundament” el nou cas d’abusos al Màgic conegut avui. Es tracta d’una relació sexual d’un adult amb un menor, de 13 anys. El popular ha matisat que “hi ha dos fets diferencials molt importants”. Per una banda, ha volgut destacar l’eficàcia del personal de vigilància del Màgic i, de l’altra, ha remarcat que “no es tracta d’una agressió sexual, sinó d’un fet probablement delictiu”.

En aquest sentit, ha aplaudit “l’esforç important” del centre comercial per augmentar la seguretat a l’espai. Tot i això, ha precisat que “sembla que va ser una relació consentida” amb el menor. El batlle ha dit que “no és natural” i això vol dir que “alguna cosa no acaba de funcionar bé”. Sigui com sigui, ha advertit que aquest fet ha de fer “obrir una mica més el ventall” per tal de prendre mesures al respecte.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram