Una imatge d’arxiu del barri de Sant Roc. Foto: Arxiu

L’Associació de Veïns de Sant Roc rebutja frontalment la instal·lació d’un club cannàbic al barri. En una carta enviada al regidor d’Urbanisme, Oriol Lladó, a la qual ha tingut accés aquesta publicació, la junta de l’associació assegura que el barri viu una “alarma social” davant la possibilitat que un club de consum de marihuana s’instal·li a la zona pròxima al mercat, concretament al carrer Anselm Turmeda.

Els impulsors de la iniciativa van requerir l’1 d’abril a l’Ajuntament el canvi d’usos necessari per poder exercir aquesta activitat i així obtenir la llicència d’ús cultural que han de tenir les associacions d’aquest tipus.

En la carta que l’Associació de Veïns de Sant Roc ha entregat a Lladó, la junta de l’entitat demana al titular d’Urbanisme que el consistori no doni llum verda al canvi d’usos del local. “Els veïns estem convençuts que situar aquest tipus de centre en un barri com el nostre, amb els greus problemes que tenim, seria afegir dificultats per a tots”, demanen els veïns en la missiva. “Sant Roc no és el lloc apropiat”, afegeixen. Més enllà del context social del barri, els firmats també asseguren que el local on es vol ubicar el club cannàbic no compta amb el sistema d’extracció de fums requerits per la normativa.

Per la seva banda, l’Ajuntament explica que estudiarà la sol·licitud per establir si el projecte s’ajusta als requisits tècnics per atorgar el canvi d’ús i determinar-ne les deficiències.

En resposta a la sol·licitud dels veïns, el regidor d’Urbanisme, Oriol Lladó, explica que el consistori ha d’admetre a tràmit qualsevol sol·licitud de canvi d’usos si aquesta segueix els passos corresponents, com és el cas.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram