El 18 de maig Badalona i Sant Adrià de Besòs duran a terme per primera vegada un recompte de persones sense sostre que dormen als carrers de les dues ciutats. La iniciativa és impulsada pels ajuntaments i diverses entitats com la Fundació Llegat Roca i Pi, Càritas Diocesana de Barcelona, la Fundació Acollida i Esperança, Creu Roja i la Fundació Mambré, la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona i la Comissió de Cultura de Llefià, així com la Fundació Arrels, que aporta la seva experiència.

Aquest recompte quantitatiu té com a objectiu tenir constància de la distribució de persones en funció dels barris i poder oferir una millor resposta a la situació d’exclusió d’aquestes persones. A més, també es vol aprofitar l’ocasió per sensibilitzar els veïns envers aquesta qüestió.

Les dues ciutats han fet una crida a la ciutadania perquè els veïns s’apuntin com a voluntaris al recompte, que a Sant Adrià començarà a les onze de la nit i a Badalona a mitjanit.

En el cas de Badalona els impulsors del projecte han expressat la seva voluntat que tingui continuïtat i es converteixi en una taula de diagnosi i propostes a favor de les persones en situació d’exclusió social severa i sense llar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram