Albiol

Albiol es reunirà amb Campuzano demà. Foto: Laura Fíguls/ACN

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, confirmava aquest dimecres que es reunirà demà amb el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, per abordar la problemàtica de les agressions sexuals de menors a Badalona. Així ho va confirmar al programa Cafè d’idees d’RTVE. Campuzano havia demanat per carta al nou alcalde una reunió d’urgència a principis de setmana per exposar-li el conveni del barri de Sant Roc sobre el qual el seu departament ha treballat amb l’equip de govern municipal anterior. Es tracta d’un pla pilot a l’estil dels que s’han impulsat en altres indrets de Catalunya per promoure treballs comunitaris entre joves.

Per la seva banda, Albiol espera de la trobada propostes clares i concretes i no “copets a l’esquena” i bones paraules. El batlle va recordar que per abordar la problemàtica que es viu al barri, més enllà d’una reforma legal per poder imputar els menors que considera “necessària”, cal actuar en àmbits com el social i l’educatiu amb tota la contundència i des de ja. “Cal que la Generalitat implementi propostes efectives i deixar de llençar els diners amb projectes amb bona intenció, però que en la majoria dels casos no donen resultats”, va afegir Albiol. L’alcalde també va recordar que els problemes, com ara l’alt absentisme estan identificats i que el consistori, que té diners al calaix després d’anys de paràlisi a l’Ajuntament, hi abocarà tots els recursos que calgui per revertir-los. I, en paral·lel, es va mostrar crític pel fet que s’hagi desterrat els menors implicats en les violacions grupals: “Qui ha d’actuar és la justícia, no s’actua en base de la llei gitana”.

Reforç de la seguretat

D’altra banda, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va confirmar aquest dimecres en una entrevista a Els Matins de TV3 que s’ha reforçat la seguretat de Badalona arran de les agressions sexuals “fins que sigui necessari”. Va afirmar que es tracta d’un reforç “molt gran” i que el patrullatge en barris com el de Sant Roc “és més intens que mai”.

Preguntat per com abordar aquestes violacions, Elena va dir que “no té solucions màgiques”. Considera que calen “mesures legals puntuals” per garantir la seguretat de la víctima, però va afegir que té “la completa seguretat” que baixar l’edat penal “no resol aquest problema”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram