Ja està tot a punt per a la Cremada del Dimoni. Foto: Arxiu

L’ombra del dimoni ja plana sobre Badalona. La Dimonieta Rebel fa uns dies que està instal·lada a la platja dels Pescadors, però no estarà dempeus gaire temps més. Dimarts a les deu de la nit la seva estructura cremarà fins a quedar reduïda a cendres. Un moment que els badalonins viuran amb alegria i que serà l’acte central d’unes Festes de Maig que comencen demà a les set de la tarda amb el pregó de l’ONG Proactiva Open Arms.

TREBALL CONJUNT
Per primera vegada, l’Ajuntament i la Comissió de Festes han treballat conjuntament per elaborar el programa d’actes.“S’ha iniciat un camí d’aprofundiment en la participació vinculant de les entitats en la festa”, considera el govern municipal de Dolors Sabater. “La creació de la taula tècnica ha estat un encert per establir el contacte setmana a setmana entre entitats i administració”, detalla.

Una col·laboració que posa punt final, de moment, a les reivindicacions de la comissió en anys anteriors, que en els seus intents d’incidir en el disseny del programa havia arribat a denunciar menyspreu per part de l’Ajuntament. “Les festes són del poble”, deien. Enguany, tenen una l’ocasió de demostrar-ho.

De moment, abans que comencin els actes, els organitzadors ja han rebut les primeres crítiques. Concretament per part del PP, que ha qualificat la programació de “sectària”. “Els concerts només agraden al públic que va votar el govern”, diuen.

En aquest sentit, els Catarres, Obeses, Germà Negre, Dorban, la Banda Simfònica de Badalona i Always Drinking Marching Band seran els reclams musicals principals de les festes. Caldrà estar atents a l’assistència als concerts a l’hora d’atorgar, o no, credibilitat als crítics.

Sigui com sigui, a Badalona ja es respira festa, música, pólvora i cultura. Aquests seran els ingredients principals d’unes Festes de Maig que comencen demà a la platja dels Pescadors i que acabaran el 22 de maig a Sant Roc.

Els infants, present i futur
de les Festes de Maig

Les festes del dimoni oferiran enguany un ampli ventall d’activitats adreçades al públic infantil. Per exemple, dissabte la Cercavila Petita recorrerà els carrers del centre per mostrar els elements festius de la ciutat als més petits. El seguici popular també protagonitzarà el Cercabèstia 2016, en què els nens i nenes de Badalona podran portar els dragolins.

D’altra banda, els Castellers de Badalona faran una diada infantil divendres 13 de maig a les set de la tarda a la plaça de la Vila, que consistirà en una exhibició de la canalla micaco, els integrants més petits de la colla castellera de la ciutat.

GARANTIA DE FUTUR
L’aproximació dels elements festius als infants és vital per garantir la continuïtat de la festa. En aquest sentit pren especial rellevància la iniciativa Encén la metxa, un projecte cultural que té per objectiu familiaritzar els més petits amb les característiques de la festa i que s’ha dut a terme les darreres setmanes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram