Sabater i Parlon van comparèixer al costat del president de la FMC. Foto: PSC

Les alcaldesses de Badalona, Dolors Sabater, i de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, van visibilitzar abans-d’ahir el compromís dels seus ajuntaments amb l’elaboració d’una nova llei d’emergència social, després que el Tribunal Constitucional (TC) hagi deixat en suspens alguns articles de la llei 24/2015, aprovada pel Parlament.

CIMERA A LA GENERALITAT
Dimarts el president Carles Puigdemont, diversos membres del seu govern, representants dels partits, ajuntaments, sindicats i els impulsors de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) sobre la llei d’emergència habitacional i pobresa energètica es van reunir durant més de tres hores al Palau de la Generalitat. La cimera va finalitzar amb el compromís d’impulsar amb celeritat una nova llei al Parlament que doti als municipis i a la Generalitat d’eines per fer front a aquestes xacres.

Els participants en la cimera van acordar que la normativa no només inclogui els articles recorreguts al TC, sinó també altres lleis no impugnades.

Parlon i Sabater van comparèixer al costat del president de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor. “Demanem als parlamentaris que treballin amb urgència i unanimitat”, va afirmar Amor. Els representants del món local també van demanar als bancs que no aprofitin el recurs presentat pel PP per aixecar-se de la taula contra els desnonaments.

Els promotors de la ILP van reclamar més concreció al govern de la Generalitat, així com la immediata implantació de mesures, com l’aplicació de la Llei d’Habitatge del 2007, que preveu sancions de fins a 900.000 euros als bancs que mantingui pisos buits.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram