Manel Sorribas

Sorribas és regidor d’Hisenda i Recursos Interns. Foto: Ajuntament

El jutjat d’instrucció número 4 de Badalona ha arxivat la querella interposada pel sindicat de comandament de la Guàrdia Urbana de Badalona (SICPOL) contra Manel Sorribas, el regidor d’Hisenda i Assumptes Interns. Sicpol acusava Sorribas de possible delicte d’infidelitat en la custòdia de documents,  d’omissió del deure de perseguir delictes i de frau a la Seguretat Social per la gestió de les baixes massives que hi va haver al cos a finals del 2022.

Arxivada per falta de proves

Segons ha avançat Badalona Comunicació, a l’auto s’explica el sobreseïment d’aquesta causa per manca de proves suficients. Sobre la possible vaga encoberta dels agents, el jutge explica que l’investigat va comunicar-ho immediatament al superintendent de la Guàrdia Urbana de Badalona de seguida que en va tenir coneixement.

El mateix passa amb els delictes d’infidelitat en la custòdia de documents i d’omissió del deure de perseguir delictes, ja que segons el jutge no es pot acreditar cap retard o intenció de no tramitar l’expedient quan, a més, el mateix Sorribas va manifestar “ordres concretes” per evitar que prescrivissin aquests casos.

Recordem que Sorribas va afirmar, arran d’aquesta querella, que es tractava d’una “venjança” per la investigació al cos policial pel possible cobrament irregular d’hores extres per part de comandaments.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram