El Ple decidirà si Sant Adrià veta o no el rei d’Espanya. Foto: Arxiu

Sant Adrià podria convertir-se dilluns en el sisè municipi català que declara el rei d’Espanya Felip VI persona non grata. Una possibilitat, però, que es preveu complicada.

Després que ERC registrés la moció el 14 d’abril –coincidint amb la proclamació de la República catalana–, els grups municipals estan estudiant el seu vot. Lògicament els republicans votaran a favor de la moció, com sembla que ho faran CiU, Sant Adrià en Comú (SAeC) i ICV. “Avui ens reunim per prendre la decisió però la meva visió és que hem de votar-hi a favor”, explica el coordinador dels ecosocialistes, Jose Luis Muñoz. Per la seva banda, SAeC també es remet a la decisió de l’assemblea, tot i que el regidor Joan Belda admet que seria “una sorpresa” que aquesta decidís votar en contra de la moció. D’altra banda, SAeC ha presentat diverses esmenes que inclouen al text presentat per ERC la retirada de símbols monàrquics i canviar els noms de carrers que fan referència a la monarquia.

En el cas de MES, la formació també prendrà la decisió avui i valora la possibilitat de donar llibertat de vot als seus dos regidors. “Jo tinc clar què faria, sóc republicana”, assenyala la regidora Isabel Marcuello. Així doncs, els vots del PSC desequilibraran la balança –tenint en compte que el PP i Ciutadans no donaran suport a la moció– i tot apunta que els socialistes no votaran a favor. “Declarar el cap d’estat persona non grata és una absurditat”, considera l’alcalde, Joan Callau.

D’altra banda, el Ple de dilluns també debatrà una moció del PP que emplaça l’Ajuntament a donar suport a la unitat d’Espanya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram