González i Morales són els autors del llibre. Foto: Twitter

Aspanin, l’entitat badalonina dedicada a persones amb discapacitat intel·lectual, continua celebrant el seu 50è aniversari. Coincidint amb Sant Jordi, l’entitat ha presentat el conte Nina i els aspanens, escrit pel periodista Quim Morales -que té relació amb Aspanin des de la seva etapa de monitor a l’esplai de la parròquia de Santa Maria-, il·lustrat per Georgina Gonzàlez i amb pròleg de l’escriptor Màrius Serra.

El conte explica la història de la Nina, una nena “no ordinària”, segons explica la gerent d’Aspanin, Rosa Castellví, que rep la visita d’uns extraterrestres anomenats aspanens. Tots ells tenen alguna característica especial, com per exemple tenir només una mà o una llengua molt grossa. “Malgrat això, no són ni més ni menys que ningú, simplement diferents”, apunta Castellví. “És un conte entranyable per als nens i que pot generar segones lectures per als adults”, afegeix, en relació a la voluntat de desmitificar i normalitzar la discapacitat intel·lectual. Per la seva banda, Morales s’expressa en els mateixos termes. “He intentat fer un conte bonic que transmeti valors”, explica. A més, l’autor considera que les segones lectures que genera el conte s’han de començar a introduir al públic infantil. De fet, el principal objectiu del llibre és parlar obertament de les persones amb discapacitat, sobretot de cara als nens.

Aspanin va presentar el conte divendres passat al Círcol i ja es pot trobar a la seu de l’entitat i a diverses llibreries de Badalona. Cada exemplar es ven a 10 euros i els beneficis que s’obtinguin es destinaran a diversos projectes impulsats per Aspanin, com per exemple els tallers formatius per a familiars de persones amb discapacitat intel·lectual, el Club Llevant, que ofereix activitats per a joves o el servei de llar-residència, entre altres.

SENSIBILITZACIÓ
De tota manera, Castellví explica que la publicació del llibre prioritza la sensibilització per sobre de l’obtenció de recursos econòmics. “Volem fer-nos visibles. Encara hi ha gent que no ens coneix”, assegura la gerent de l’entitat. Una meta que esperen aconseguir amb Nina i els aspanens i amb la resta d’actes previstos en el marc del cinquantenari de l’entitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram