Sant Jordi tornarà a omplir de roses i llibres els carrers i les places d’arreu del país. Foto: Arxiu

Concursos literaris, parades als passejos i cultura popular. Aquests són alguns dels ingredients que el 23 d’abril tindrà la Diada de Sant Jordi als municipis del Barcelonès Nord. Una Diada que enguany cau en dissabte, la qual cosa genera incertesa entre el gremi de floristes, pels quals Sant Jordi ha esdevingut una taula de flotació en el mar de la crisi que viu el sector des de fa anys. “Sempre genera una mica de por que Sant Jordi caigui en dissabte”, reconeix el vicepresident del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, Sito Vilarubla. Aquest mercat majorista serà, conjuntament amb Mercabarna, el principal distribuïdor de roses d’aquesta Diada i Vilarubia confia a mantenir l’habitual xifra de vendes que els dos mercats registren cada 23 d’abril, situada entre els 6 i els 7 milions de roses. “Sant Jordi sempre funciona bé”, considera Vilarubla.

Per aconseguir-ho, el Mercat de Flor vol que la celebració de Sant Jordi s’estengui també al 22 d’abril i espera comptar amb la complicitat dels floristes de la comarca. “Això ens beneficiaria molt”, assegura Vilarubla. “Així garantiríem que es comprin roses a les oficines”, argumenta.

Mentre els floristes tenen dubtes, els comerciants es mostren molt més optimistes respecte dels rèdits que poden obtenir per Sant Jordi. “Que caigui en dissabte ens beneficia”, assegura el president de la Federació de Comerciants de Badalona, Joaquín Nocete. És per això que els botiguers badalonins volen aprofitar al màxim la jornada i han organitzat diverses activitats com el lliurament de premis del concurs de dibuix infantil de Sant Jordi de Bufalà Comerç a Ca l’Andal, o la tercera Fira de Sant Jordi a La Salut.

A Tiana, el petit comerç també vol agafar impuls per Sant Jordi i els establiments del passatge Moragas muntaran parades i organitzaran activitats al carrer.

Dissabte, quan els veïns del Barcelonès Nord surtin a passejar, floristes i comerciants veuran si les seves expectatives es compleixen.

Una diada de llibres, roses, cultura i… cervesa

Sant Jordi es començarà a celebrar a partir de demà a la comarca, amb la 37ena edició de la Fira del Llibre a la plaça de la Vila a Badalona. La iniciativa s’allargarà fins al dia 23, quan quedarà integrada dins la Fira de Sant Jordi del carrer Francesc Layret, que enguany comptarà amb 62 parades- 10 més que l’any anterior- i cedirà tot el protagonisme a la cultura popular, les roses i els llibres.

A la resta de municipis de la comarca també tindran protagonisme les tradicionals fires als carrers més cèntrics. A més, a Santa Coloma la Biblioteca Central organitza una revetlla divendres, en què els assistents podran degustar les cerveses artesanes de Capfoguer i conèixer les novetats editorials relacionades amb el món cerveser.

D’altra banda, a Montgat, el mateix vespre, tindrà lloc el pregó que donarà el tret de sortida a la Festa Major de Sant Jordi, que anirà acompanyat d’un espectacle de mapping. Una Festa Major que programarà actes al poble fins al 30 d’abril.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram