A Badalona, a ningú no li estranya que, quan ens apropem a la primavera, al carrer i a altres llocs es parli dels pirates. Com tampoc és sorprenent que molts marrecs portin com a disfressa, els dies de carnaval, un vestit pirata.

Després de disset anys celebrant una festa popular en la qual estan implicades més de seixanta entitats i que ja han gaudit milers de persones, és normal que quan s’apropa la primavera, els aires pirates omplin l’ambient badaloní.

Als esplais, a les escoles i a altres espais culturals i d’oci tenen clar que després del Carnestoltes vindrà la festa pirata. Als casals de la gent gran els avis comenten que l’any passat els seus néts els demanaven que els expliquessin històries de pirates, altres diuen que van estar tot l’estiu visionant el vídeo de la Festa Medieval. A l’imaginari festiu local ja està assumit que abans de les Festes de Maig arriben els pirates a la nostra ciutat.

El temible pirata Catxidiable, un any més, desembarcarà a les nostres costes i arrambarà amb tot allò que trobi en el seu camí. Ningú no podrà escapar-se de l’atac sorpresa dels maleïts pirates. Com cada any seran molts els badalonins que gaudiran d’uns dies primaverals vora el mar. A la nostra magnífica platja ja s’estan fent els preparatius per acollir milers de visitants.

Hi ha un espai que tothom el coneix com a territori pirata on, segur, tothom sap que també aquest any hi arribaran els pirates. Els dies 9 i 10 d’abril en aquesta contrada els pirates desembarcaran i s’instal·laran per preparar el seu atac definitiu a la nostra ciutat.

L’ambient pirata es podrà viure durant aquests dos dies en aquesta zona del passeig marítim badaloní. Si no voleu patir les conseqüències dels botxins pirates, procureu no apropar-vos a aquest territori. Ara bé, si voleu gaudir de l’ambient podeu anar disfressats de pirates i és possible que ningú no us reconegui. Com sabeu, els pirates, quan prenen terra, el primer que fan és visitar les tavernes i escagassar-se i barallar-se amb tothom. De tot i més es podrà trobar al passeig.

Ara bé, serà el dia 16 quan, segur, els vaixells dels pirates s’aproparan i desembarcaran a la nostra platja. La platja dels pescadors serà envaïda per les hordes pirates i, més tard, aprofitant la foscor de la nit, es traslladaran fins a la masia de can Canyadó per cremar-la.

A la Baixadeta, aquests dies, els artesans i els camperols celebren un mercat on es poden trobar coses que cap altre dia i en cap lloc podreu trobar. Tanmateix, amb l’arribada dels pirates serà difícil amagar-se. El foc omplirà tot l’espai i, un any més, la masia atraurà l’odi dels terribles pirates. Les flames il·luminaran la nit i res no es podrà fer per evitar-ho. A continuació, i durant una bona part de la nit, els pirates celebraran l’èxit aconseguit.

El dia 17, els vilatans, superada la sorpresa, intentaran pactar amb el Catxidiable una sortida per evitar que continuïn amb les seves malvestats. Un torneig decidirà què han de fer els pirates. Mai no se sap què passarà durant aquest extraordinari combat. El que és segur és que, una vegada més, sorprendrà tothom. Els cavallers que defensaran els vilatans intentaran aconseguir la victòria, però els pirates no ho posaran fàcil.

El que és segur és que tothom gaudirà, un any més, d’una festa popular que és possible gràcies al compromís i la responsabilitat de moltes entitats que treballen per fer-la realitat i així recuperar un temps de la nostra història. A més, cap de nosaltres es vol perdre un esdeveniment que ens fa sentir-nos orgullosos de la nostra ciutat i que fa que a Badalona, durant aquests dies, siguin molts els que hi vénen per compartir unes festes espectaculars.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram